Kiraların Artmasıyla Evler Artık 3+0 ve 4+0 Olmaya Başladı

Enflasyonun Türkiye'de (ENAG%184), (TÜİK verilerine göre %84) oranlarına çıkmasıyla beraber artış gösteren ev kiralarına yeni çözümler aranmaya başlandı. Kiraların yükselmesi ile artık dairelerin salonları da ikiye bölündü.

Kiraların Artmasıyla Evler Artık 3+0 ve 4+0 Olmaya Başladı

Ağustos ayına yönelik konut endeks fiyatının Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklamasıyla beraber vatandaşlar tarafından kiralık ev arayışı çok daha meşakkatli bir hale dönüştü. Enflasyonun artış göstermesi temel gıda maddeleri başta olmak üzere otomotiv ile emlak sektörünü de olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor.

Teras Katlar Dahi Dönüştürülüp Kiraya Veriliyor 


Eski evlerin tamamı tadilata tam geçirildikten sonra özellikle teras katların evlere dönüştürüldükten sonra kiraya verilmesi dönemi başladı. Artık bir evdeki Odaların tamamı tek tek kiraya veriliyor. Buna göre küçücük bir odanın fiyatı İstanbul'da 4000 TL'ye kadar çıkabiliyor. 

Kiraların yükselmesi ile beraber artık dairelerin salonları ikiye bölünmeye başlandı. Buna göre artık 2+1 daireler, salonları tadilat ile 2 odaya çevrilince, 4+0’a dönüşüyor. Kiralar ise odaların boyutuna göre değişiklik gösteriyor.