Kimyasal ürün kullanmadan tuvaletiniz hijyen yuvasına dönecek! Ev yapımı tuvalet temizleyicisi tarifi

Ev yapımı temizleyici tablet yaparak hem sağlığınızı hem de çevreyi koruyun..

Kimyasal ürün kullanmadan tuvaletiniz hijyen yuvasına dönecek! Ev yapımı tuvalet temizleyicisi tarifi

EV YAPIMI TUVALET TEMİZLEYİCİ … KİMYASAL KULLANMAYA SON

Ev yapımı temizleyici ile hiçbir kimyasal kullanmadan tuvaletinizi tertemiz yapmanız mümkün. İşte size bu temizliğin sırrını vereceğiz. İşte her zaman hijyenik ve mis kokulu tuvalete kavuşmak için yapmanız gerekenler…

temizlik

Hemen hemen herkes tuvaletlerini kimyasallarla temizlemeyi tercih ediyor. Ancak kimyasallar da sağlık açısından kullanılması pek uygun değil. Ancak bu kirleri yok etmek için ev hanımlarının ilk tercihi olan bu kimyasallara bulaşmadan da kalıcı ve mis kon-kulu temizlik yapmak mümkün. İşte kimyasal kullanmadan tuvaletlerinizi pırıl pırıl yapmanızı sağlayacak o sır….

Kimyasal kullanmadan hem bütün bakterileri öldüren, hem temizleyen, hem de güzel bir koku veren bu karışımla sizde hayal ettiğiniz temizliğe kavuşacaksınız. Evde bulunan ve bu basit malzemelerle tek seferde yaklaşık olarak 10 kullanımlık temizleme tableti yapmış olacaksınız.

İHTİYAÇ LİSTESİ

160 g sodyum bikarbonat (kabartma tozu) 60 ml limon suyu 1/2 yemek kaşığı sirke 1 yemek kaşığı Hidrojen Peroksit yani oksijenli su (%3, eczanelerden bulabilirsiniz) 15-20 damla esans (nane veya limon gibi)

HAZIRLAMA ŞEKLİ

Karbonat ve limon suyunu bir kasede iyice karıştırın. Sonra küçük bir kapta oksijenli suyla sirkeyi karıştırın. Daha sonra bu karışımını damla damla karbonat karışımın üzerine dökün. Son olarak da hoş kokması için içine esans katmayı unutmayın. Macunumsu bir kıvam alana kadar karıştırın. Bir kaşık yardımı ile bu karışımı tepsiye dökün ve kurumaya bırakın. Yaklaşık olarak 4-5 saat içerisinde tabletiniz kurumuş olacaktır. Kuruduktan sonra hava almayacak şekilde kavanozlayarak lazım olduğunda kullanabilirsiniz.