Keki hem kabartan hem yumuşacık yapan tüyo! Anne kekinin püf noktası

Anne kekinin lezzeti ve görünüşü her zaman daha cazip gelirken bunun sırrının neler olduğu araştırılmaya başlandı. Keki hem puf puf kabartacak hem de lezzetine lezzet katacak anne keki püf noktaları haberimizde.

Keki hem kabartan hem yumuşacık yapan tüyo! Anne kekinin püf noktası

Kekin çok lezzetli olmasını istiyorsanız haberimizde yer alan püf noktalarına uymanız öneriliyor. Mükemmel kek yapımı ve anne kekinin yerini dolduracak tarif geldi. Yılların pasta ustalarının deneyimlerine bakılarak lezzetli kekin sırları haberimizde.

LEZZETLİ VE KABARAN KEK İÇİN İPUÇLARI
-Öncelikli olarak kek içerisinde kullanılacak malzemelerin kaliteli olması gerekir. Yumurta, un, şeker ve tereyağı gibi malzemelerin kalitesine dikkat edin.
-Kek fırında doğru süre ve sıcaklıkta pişirirken lezzetini koruması önemlidir. fırın sıcaklığı ve pişirme süresine dikkat edilip kıvamı kaçırmamak gerekir.
-Kekinizi pişirmek için kullanacağınız kalıbın malzemesi ve boyutu, sonuç üzerinde etkili olacaktır. Metal ya da silikon kalıplar tercih edilir.
-Kekin aroması için vanilya özü, limon kabuğu rendesi ve tarçın eklenir.
-Keki fırından çıkardıktan sonra mutfak sıcaklığında soğuması beklenir.

kek kabartma yöntemi
PİŞEN KEKİ SAKLAMA YÖNTEMLERİ
-Kekin pişirilmesi sonrasında oda sıcaklığında saklamak gerekir. Kekin hava almayan kap içerisinde ya da streç filme sarılarak beklenir.
-Kekin içerisinde süt, krema ya da taze meyveler gibi bozulabilir ürünler bulunuyorsa buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.
-Kekinizi uzun süre saklamak için dilimleyip dondurcuya koyabilirsiniz.
-Kekinizi sakladığınız alanda nem olmamasına özen gösterin.