Keki böyle yapıyorsanız asla kabarmaz! Herkes bu detayı gözden kaçırıyor

Kekinizin kabarmasını istiyorsanız püf noktalarına dikkat etmelisiniz. Bu şekilde keki yapıyorsanız asla kabarmaz! İşte kekin kabarması için özel tarifler. Detaylar burada.

Keki böyle yapıyorsanız asla kabarmaz! Herkes bu detayı gözden kaçırıyor

Yumurta, un, şeker, tuz, kabartma tozu gibi farklı malzemelerden yapılan kekler sofraları süslüyor. Özellikle ev hanımlarının saat beşte çayın yanında severek tükettiği pastalar da konuşuluyor. Piknik masalarında oldukça popüler olan pasta, çocukların beslenme çantalarında da yerini buluyor. Hatta ev hanımları bile pasta yapma yarışmaları düzenliyor. Şimdi size tüm yarışmaları kazanacak pasta yapmanın sırlarını veriyoruz.

kek

KEKİN KABARMASINI ÖNLÜYOR

Çeşitli faktörler pastanın kabarmasını engelleyebilir. Bunlardan en önemlileri son kullanma tarihi geçmiş malzemeler ve fırındır. Pastayı yapmadan önce malzemelerin tazeliğini kontrol etmeyi unutmayın. Köy yumurtası için organik yumurtayı tercih edebilirsiniz. Eğer fırınınızı iyi tanımıyorsanız bu sorun çok önemlidir. Pastanın iyice kabarması için, fırını pastayı pişirmeden 20-25 dakika önce ısıtın.

Pişirme sırasında fırın tepsisini çok fazla açarsanız kek muhtemelen kabarmayacaktır. Çünkü içerideki buhar ve ısı buharlaşacaktır. Öte yandan pastanızın içine kesinlikle bıçak, çatal gibi nesneler sokmayın. Hazır olup olmadığını bir kürdan ile en fazla 1-2 kez kontrol edin. Pastaya temas eden tüm sert ve keskin nesneler kıvamını zayıflatabilir.

kek

KEKİ DAĞ GİBİ KABARTMANIN PÜF NOKTALARI

Güzel ve tam kabarmış bir kek istiyorsanız fırınınızı iyi tanımanız gerekiyor. Tüm fırınlar aynı şekilde çalışmaz. Ne kadar ve hangi sıcaklıkta pişireceğinizi bilmelisiniz.

Kekin yapımında kullanılan malzemeler oda sıcaklığında olmalıdır. Kek malzemeleri oda sıcaklığında olursa kabarma işlemi daha tamamlanmış olur. Diğer bir faktör ise undur. Un 3 kez elenmelidir. Un ne kadar hava alırsa o kadar iyi kabarır. Yumurtanın mutlaka oda sıcaklığında olması gerekiyor.

Oda sıcaklığındaki yumurtaları iyice çırpın. Çırparken şekeri ekleyip çırpmaya devam edin. Beyazını ve sarısını ayrı ayrı çırparsanız kabarır.

Yemek.com sitesi kekin nasıl mükemmel hale getirileceğine dair ipuçları paylaştı. Buradaki bilgilere göre unu spatula ile karıştırılmalı ve asla çırpılmamalıdır. Harca eklenen tüm malzemeleri sıkın. Yumurtaları mikserle çırpmayı unutmayın. Tüm malzemeler karışınca azar azar ekleyin. Unun tamamını bir kerede eklemeyin. Boyutlarda farklılıklar olabilir ve pastanız beklenmedik bir şekilde çok sertleşebilir.

Unu harca çırpmak yerine bir spatula ile aşağıdan yukarıya doğru hareket ettirerek karıştırın. Kabartma tozunu eklerken birkaç damla limon sıkın ve hızlandırmak için kabartma tozu kullanın. Bu şekilde daha iyi yükselir. Fazla kabarması için asla içine birkaç paket kabartma tozu atmaya çalışmayın. Fırına verdikten sonra 20-25 dakika kadar kapağını açmayın. Kürdan testi yapın. Piştikten sonra bir süre fırında dinlendirin.