Kebapçının yolunu unutturacak lezzet! Ev yapımı çıtır lahmacun tarifi!

Artık dışarıda lahmacuna para vermeyeceksiniz! Tüm detaylar haberimizde.

Kebapçının yolunu unutturacak lezzet! Ev yapımı çıtır lahmacun tarifi!

Evinizde kebapçılar gibi lahmacun yapabilirsiniz! Bu tarifi mutlaka deneyin! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

EVDE LAHMACUN YAPIMI

Evinizde lahmacun yapmak istiyorsanız ihtiyacınız olan malzemeler şu şekilde; 3 su bardağı un, 1 paket instant maya, 1 tatlı kaşığı toz şeker, 1 tatlı kaşığı tuz, ıslatma suyu, 1 su bardağı ılık su, 1 tatlı kaşığı toz şeker. İç harç için 300 gram kıyma, 2 tane orta boy soğan, 2 tane domates, 2 yemek kaşığı biber salçası, 2 yemek kaşığı domates salçası, 2 diş sarımsak, yarım demet maydanoz, 1 tatlı kaşığı kimyon, tuz, karabiber, zeytinyağı ya da sıvı yağ. İlk olarak hamur için bir karıştırma kabına un alınır. 

ev yapımı lahmacun tarifi

Ortası havuz gibi açılır ve instant maya, toz şeker, tuz eklenir. Ilık su azar azar eklenerek yumuşak bir kıvama gelene kadar yoğrulur. Daha sonra üstü kapatılarak ılık bir ortamda 1 saat kadar mayalandırılır. İç harcı için kıyma derin bir kaseye alınır. İnce doğranan soğanlar ve sarımsaklar eklenir. Rendelenen domatesler, biber salçası, domates salçası ve baharatlar ile ince kıyılmış maydanozlar eklenir. İyice karıştırılır. İç harç buzdolabında bir süre dinlendirilir. Mayısalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak un serpilen tezgah üstüne alınır ve oklavayla ince şekilde açılır. Açılan hamurlar yağlı kağıt serilir fırın tepsisine dizilir. Üstüne hazırlanan iç harçlar eşit şekilde yayılır. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15-20 dakika kadar süreyle pişirilir ve sıcak şekilde servis yapılabilir.