Kasaptan bunu almak bile artık imkansız! Kimse elini bile sürmüyordu: Artık etten pahalı

Türkiye Kasaplar Federasyonu Genel Başkanı Osman Yardımcı et fiyatlarının özellikle 1 haftada uçtuğunu söyledi.

Kasaptan bunu almak bile artık imkansız! Kimse elini bile sürmüyordu: Artık etten pahalı

Türkiye Kasaplar Federasyonu Lideri Osman Yardımcı, son bir haftada kırmızı etin bedelinin inanılmaz bir yükselişe geçtiğini belirtti. Yardımcı, Et ve Süt Kurumu müdahalesiyle frenlenen artışın ardından halkın kırmızı et yerine sakatatı tercih etmeye başladığını dile getirdi.

et ve et ürünleri

Kasap Ali Kıraç, karaciğerin kilogramının 380, dilin 400, yüreğin 170, işkembenin ise 100 lira olduğunu paylaştı. Bu astronomik fiyatlar nedeniyle müşterilerin üçte birinin fiyatı gördükten sonra alışverişleri iptal ettiğini belirtti. Kıraç, fiyatların daha da yükselebileceği uyarısında bulundu.

et

Vatandaşlar, etin kilogram fiyatındaki büyük artış nedeniyle yeni alternatifler arayışına girdi. Alper Baykara, 1 kilo et alırken miktarının 750 grama kadar düştüğünü ve şimdi yarım kilo alabildiğini belirtti. Baykara, etin fiyatının ete rakip olduğunu ve hatta etten daha pahalı hale geldiğini vurguladı.

Kasaplar ve müşteriler arasındaki bu fiyat sarsıntısının ekonomik ve sosyal etkileri gittikçe artmakta. Et fiyatlarındaki belirsizlik ve artan maliyetlere karşı çözüm arayışları devam ederken, vatandaşlar daha ekonomik alternatiflere yönelmekte.