Karnabahar haşlarken oluşan kötü kokuya son! Bu tekniği öğrendikten sonra kokudan eser kalmayacak

Lahana, karnabahar gibi sebzelerin pişirilmesinden kaynaklanan koku birçok insanı endişelendiriyor. Ancak bu kokunun önlenmesine dair bazı yollar vardır.

Karnabahar haşlarken oluşan kötü kokuya son! Bu tekniği öğrendikten sonra kokudan eser kalmayacak

Lahana veya karnabahar pişirirken oluşan kokuyu nasıl önleyeceğiniz aşağıda açıklanmıştır;

1. Evinizi havalandırın: Lahana veya karnabahar gibi sebzelerin pişmesinin hemen ardından kokuları dağıtmak için evinizi havalandırın. Biraz temiz hava almak için pencereleri ve kapıları açın ve buharın çıkması için birkaç dakika kadar bekleyin.

Lahana, karnabahar gibi sebzelerin pişirilmesinden kaynaklanan koku

2. Limonun suyunu ekleyin: Lahana veya karnabaharı pişirirken bir miktar limon suyu eklemek kokunun azalmasına yardımcı olacaktır. Limon suyu güçlü kokuları ve aromaları dengeleyerek ona taze bir aroma verir.

3. Sirke kullanın: Yemek pişirirken biraz sirke eklemek kokuların azalmasına yardımcı olabilir. Sirkenin asidik yapısının koku moleküllerini nötralize edip kokuların yayılmasını engellediği söylenir.

4. Baharat ekleyin: Kokulardan kurtulmak için baharatları kullanabilirsiniz. Baharatlar özellikle kimyon, karabiber ve kekik lezzet katar ve kokuyu azaltır.

Lahana, karnabahar gibi sebzelerin pişirilmesinden kaynaklanan koku

5. Ağzı kapalı pişirin: Lahana ve karnabaharı buhar yöntemiyle pişirmek veya kapaklı bir tencerede pişirmek kokuların yayılmasını önleyecektir. Kokuları en aza indirmek için bu yöntemleri deneyin.

Bu yöntemleri kullanarak lahana, karnabaharı pişirirken oluşan kokuyu azaltabilirsiniz. Sebzeleri yemeden önce iyice yıkayarak ya da sirkeli suda bekleterek de kokuyu azaltabilirsiniz.