Kararmış ve sararmış derz aralarını deterjansız karbeyaz yapıyor! Fayansları çizmeden bunu deneyin

Fayans aralarını temizlediğiniz sırada derzin zarar görmesini istemiyorsanız bu yazımızda ele aldığımız yöntemi kullanmalısınız. Koyu ve sararmış derzleri deterjan kullanmadan saf beyaza çevirebilirsiniz.

Kararmış ve sararmış derz aralarını deterjansız karbeyaz yapıyor! Fayansları çizmeden bunu deneyin

Mutfak, tuvalet ve banyodaki fayansların birleşim yerleri çok sarı renktedir. Kullanıma bağlı bir şekilde de bazı fayanslar kararabilir. Bu durumu engellemek mümkün olmasa da geciktirmek ya da temizlik süresini uzatmak mümkün.

Düzenli temizlik, fayanslar arasındaki kir miktarını azaltacaktır. Hatta düzenli temizlik sayesinde ileride sararma en aza indirilecektir. Fayans aralarını doğal yollarla temizlemek de oldukça popüler.

FAYANS ARALARINI BEMBEYAZ YAPAN 2 DOĞAL YÖNTEM

Derzleri parlatmak için kabartma tozu ve sirke karışımı harikadır. İşte ihtiyacınız olan şey:

1 su bardağı karbonat

1 su bardağı sirke

Bu ürünlerin uygulaması şöyle: Kabartma tozu ve sirkeyi karıştırıp fayansların arasına dökün. Yaklaşık olarak 10 dakika kadar bekletin. Oluşan kabarcıklar fayansların arasındaki kiri temizler. 10 dakika sonra fayansların aralarını diş fırçasıyla fırçalayın. Daha sonra soğuk suyla durulayın.

Kararmış ve sararmış derz aralarını deterjansız karbeyaz yapıyor

"Beyaz sirke ve su kürünü deneyin"

Malzemeler: 1 su bardağı beyaz sirke. yarım bardak içme suyu

Beyaz sirkeyi ve içme suyunu bir kapta karıştırın. Bu karışımı fayansların arasına dikkatlice dökün. Lekenin çözülmesi için yaklaşık 15 dakika bekleyin. Daha sonra kirleri kolayca çıkarmak için bir fırça kullanın. Temizliğin sonunda soğuk suyla durulayın.

"Diş macunu en kullanışlı olanıdır"

Evet, genellikle göz ardı ettiğimiz diş macunu ve diş fırçaları aslında fayans temizliğinde birebirdir. Oldukça pratik ve temizlemesi kolay bir diş macunu kullanmak için iki şeye ihtiyacınız var: diş macunu kullanılmış diş fırçası..

Sararmış veya koyulaşmış fayansların arasına diş macununu sıkın. 15 dakika kadar bekleyin. Bu süre zarfında macun lekeye nüfuz edecek ve lekeyi çıkaracaktır. Daha sonra eski bir diş fırçasıyla dikkatlice fırçalayın ve durulayın. Fayansların birleşim yerleri kirlenmeyecek ve kir kalmayacaktır.