Kararmaktan görünmeyen ocak gözlerini ışıl ışıl yapıyor! Hem de deterjan kullanmanıza gerek yok

Ocak gözlerinin kararmasından şikayetçi olanlara mucizevi yöntem geldi. Doğal yöntem araştırması olanlara mutfak tüyoları bilgisi verildi.

Kararmaktan görünmeyen ocak gözlerini ışıl ışıl yapıyor! Hem de deterjan kullanmanıza gerek yok

Oldukça basit adımlarla beraber ocak gözleri parlatılırken evinizdeki kararma lekelerinin önüne geçebilirsiniz. Temizlik malzemeleri arasında bulunan deterjan ve çamaşır suyu gibi kimyasalların yanında doğal malzemeler etkili sonuç elde etmenize yardımcı oluyor.

Ev temziliği yaparken en sık karşılaşılan sorunların başında ocak gözlerinin zamanla kararması görülürken hem görsel açıdan hem de rahatsız edici olurken temizlik görüntüsünü olumsuz etkiler. Deterjanı ve çamaşır suyunu çöpe atın çünkü işte kararmış ocak gözlerini parlatan etkili yöntem.
ocak gözleri
KARARAN OCAK GÖZLERİNE TEMİZLİK YÖNTEMİ
Ocak gözlerini sökerek sıcak su ve bulaşık deterjanıyla beraber temizlenir. Üzerlerindeki kalıntılarla yağ birikintileri temizlime konusunda etkili yöntem gösterir.
Bir kabın içerisine karbonat ve beyaz sirke karıştırarak macun kıvamına getirilir. Devamında ise ocak gözlerinin üzerine sürülerek bir süre bekletilir. Devamında ise sünger ya da fırçayla beraber yavaşça ovulur.
Son adım olarak ise ocak gözlerini temiz suyla durulayarak kurulanır. Temizlik malzemelerinin kalıntılarından kurtulabilirsiniz.

YAĞ ERİTME YÖNTEMİ
Uzmanların açıklamaları üzerine sirke ve karbonat karışımı ocak gözlerine etkili olurken bir kap içerisine sirke ve karbonat eklenerek macun kıvamına geldiğinde ocak gözlerine uygulanır. Temiz bezle beraber silerek ocağınızı ilk günkü partlatma keyfini yaşayabilirsiniz.