Kamuda memur olmak isteyene dev fırsat! KPSS'den 50 puan almak yeter

2024'e bomba gibi giren kamuya alımlar devam ediyor! Bu kez 7 Bin 214 memur ve personel alımı ilanlarıyla karşımıza çıkıyor. Güncel ilan listesi, başvuru tarihleri ve detayları haberimizde. Eğer siz de kariyerinize yeni bir sayfa eklemek istiyorsanız, bu fırsatları kaçırmayın!

Kamuda memur olmak isteyene dev fırsat! KPSS'den 50 puan almak yeter

 

2024 Ocak Ayında Kamuya Dev Alımlar: İş Arayanlar Dikkat!

Yılın başlangıcıyla birlikte, Türkiye genelindeki kamu kurumları ve kuruluşlarından müjdeli haber geldi! 2024 yılında 7 bin 214 memur ve personel alımı için ilanlar yayımlandı. Bakanlıklar, belediyeler, üniversiteler ve diğer kurumlar, KPSS'siz Memur Alımı ve 50 KPSS ile Memur Alımı kapsamında pozisyonları dolduracak.

Bu kapsamda lisans, ön lisans ve lise mezunu adaylar için fırsatlar sunulacak. İlgili ilanlar belediyeler ve İŞKUR aracılığıyla duyurulacak, bu da iş arayanlara geniş bir yelpaze sunacak.

Haftanın kapanışında ise iki bakanlık, 2625 memur ve personel alımı yapacağını açıkladı. Milli Eğitim Bakanlığı, ÖSYM aracılığıyla yayımlanan tercih kılavuzuna göre 695 kişilik kadroyla ön lisans ve lisans mezunu memur alacak. Ticaret Bakanlığı ise 930 kişilik kadro ile muayene ve muhafaza memuru ile diğer sözleşmeli kadrolarda personel alımı gerçekleştirecek.

Öte yandan Türk Hava Yolları (THY), 2024 içinde çeşitli kadrolarda toplam 8 bin personel alımı yapacağını duyurdu. Pilot ve kabin memuru kadroları özellikle dikkat çekiyor.

İlan tablosu, alım yapacak kurumları, KPSS şartını, kontenjan sayısını ve son başvuru tarihlerini içeriyor. Başvuruların yıl boyunca devam edeceği ilanlar arasında; PTT, Engelli Memur Alımı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, 31. Dönem POMEM, Cumhurbaşkanlığı, belediyeler, üniversiteler ve diğer birçok kamu kuruluşu yer alıyor.

Kısacası, iş arayışında olanlar için 2024 Ocak ayı önemli bir fırsatlarla dolu görünüyor. Detaylar için İşin Olsa'nın güncel ilan tablosuna göz atabilirsiniz. Unutmayın, başvuruların sürekli açık olacağı bu ilanlardan biri sizi bekleyebilir!