Kadir Mısıroğlu'ndan Flaş Diyanet Açıklaması

Kadir Mısıroğlu, Diyanet İşleri Başkanının kendisini ziyaret etmesi hakkında açıklamalarda bulundu ve bunun tarihi bir olay olduğunu söyledi.

Kadir Mısıroğlu'ndan Flaş Diyanet Açıklaması

Yaptığı açıklamalar, sözleri büyük tepkiler çeken Kadir Mısıroğlu 'ndan açıklama.

Diyanet İşleri Başkanı 9 Kasım günü Kadir Mısıroğlu 'na bir ziyaret gerçekleştirdi. Bu ziyaret büyük tepkilere neden oldu. Birçok isim bu ziyarete sert şekilde tepki göstererirken art arda açıklamalar ile Diyanet İşleri Başkanının istifası istendi. 

Bu konuda hükümet ve diyanet sessizliğini korurken muhalefet partilerinden art arda sert açıklamalar geldi. 

AKŞENER 'DEN AÇIKLAMA

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bugünkü grup toplantısında konu ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Bir yandan ezanımız üzerinden mukaddesatımızla uğraşan zihniyetle mücadele ediyoruz, diğer yanda o ezan susmasın diye canı pahasına mücadele vermiş Mustafa Kemal'e bir duayı çok gören zihniyetle mücadele ediyoruz. Diyanetin başındaki zat 9 Kasım'daki Cuma hutbesinde Gazi Mustafa Kemal'e ve silah arkadaşlarına bir fatihayı çok gördü. Aynı gün kurtuluş savaşımızın 'keşke Yunan kazansaydı' diyecek kadar yüzü dönmüş fesli müptezele vefa gösterdi. Sosyal medyadan sordum bugünde buradan soruyorum, Yunan tarafında işgal edilen 18 adamıza atanan papazlara hayırlı olsuna da gidecek misin? Başkanlığını yaptığın diyanet işlerini Atatürk kurdu. Oraya o adamın bağlı bulunduğu dış merkezlere mesaj vermek için mi gittin?" 

BAHÇELİ 'NİN AÇIKLAMASI

Devlet Bahçeli bugün grup toplantısında yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Atatürk üzerinden cumhuriyetle hesaplaşılmaktadır. Türklük üzerinden milletle hesap görülmektedir. Bitmiş olan Türkçe ezan tartışmalarıyla manevi değerlerimiz örselenmektedir. Bir yanda bunla oluyorken Diyanet İşleri Başkanı'nın esef verici ziyareti gerçekleşmtrimiştir. Cüppesini giyip Atatürk' e hakaret eden fesli Türk düşmanını ziyarete gitmiştir. Kimin kime gideceğiyle ilgilenmiyoruz. Anlayamadığımız husus fesli provokatörü ziyaret tarihidir. Bula bula 9 Kasım'ı mı buldun. Diğer günlerin suyu mu çıktı? Bu nasıl bir aklın mahsulüdür. Bir çukur şahsiyete geçmiş olsun demek, bunu da ulu orta yapmak bu kişiye arka çıkmak değil midir? Ne istiyorsunuz cumhuriyetten... Diyanet İşleri Başkanı'nın erdemli davranması ve gereğini derhal yapması temennimdir.

KADİR MISIROĞLU: TARİHİ 

Kadir Mısıroğlu ise yaptığı açıklamada, zamanında öğrencisi olan ve bakan olan kişinin ziyaretine gelmediğini, çok şey gördüğünü, ama şimdi Cumhurbaşkanının kendisini ziyarete gittiğini, şeyhülislamlık makamı olan Diyanetin kendisini ziyaret ettiğini söyledi. Diyanetin en korkak makam olduğunu söyleyen Mısıroğlu bunun tarihi bir olay olduğunu söyledi.

Kamubulteni.com  | Ankara