Kadir Gecesi Yapılması Makbul İbadetler, Namazı, Duası (Abdest Nasıl Alınır, Namaz Saatleri)

2019 yılı Kadir Gecesi 31 Mayıs 2019 Cuma gecesi idrak edilecek. Peki Kadir gecesinde hangi ibadetler yapılmalı? Bu kutlu gecede yapılması makbul ibadetler nelerdir? Akşam namazı nasıl kılınır? Abdest nasıl alınır? Yatsı namazı nasıl kılınır? Teravih namazı kaç rekat , nasıl kılınır? İşte namaz saatleri ve diğer detaylar.

Kadir Gecesi Yapılması Makbul İbadetler, Namazı, Duası (Abdest Nasıl Alınır, Namaz Saatleri)

2019 yılı Kadir Gecesi 31 Mayıs 2019 akşamı idrak edilecek.

Kadir gecesi her yıl Ramazan ayının 26. gecesi idrak edilmektedir. Bu yıl Ramazan ayının 26 'ıncı gecesi 31 Mayıs 2019 tarihine denk geliyor. Kadir Gecesi Cuma gecesini Cumartesi gününe bağlayan gece idrak edilecek. 

Kadir Gecesi 'nin gelmesi ile birlikte vatandaşların en çok merak ettiği konu , bu kutlu gecede hangi ibadetlerin yapılması gerektiği konusu oldu. Peki Kadir Gecesi hangi ibadetlerin yapılması makbuldur? Hangi namazlar kılınmalıdır? Abdest nasıl alınır? Akşam ve yatsı namazı saat kaçta kılınır? Akşam ve yatsı namazı nasıl kılınır? İşte detaylar.

KADİR GECESİ HANGİ İBADETLER YAPILMALIDIR?

Bin aydan daha hayırlı bu kutlu gecede bol bol Kur-an'ı Kerim okunmalı ve dinlenmelidir. Kur-an okunan yerler ziyaret edilmelidir. 

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V.) 'e  salatı selamlar getirilmeli ve dualarımızda şefaatini Allah 'tan dilemeliyiz. 

Bol bol namazlar kılınmalıdır. Vakit namazların yanı sıra kazaya kalmış namazlar, kazaya kalmış namazlar yoksa nafile namazlar kılınmalıdır. 

Bu kutlu gecede çokça tefekkürde bulunulmalıdır. “Ben kimim, nereden geldim, nereye gidiyorum, Allah’ın benden istekleri nelerdir”  soruları sorup iç  muhasebe yapılmaldır.

Geçmişin muhasebesinin yanı sıra geleceğin plan ve programı da yapılmalıdır. 

Zikir ve Evrad ü ezkarda bulunulmalıdır.

Müslüman kardeşlerinizle helalleşmeli ve onlarla sohbetler ederek arkadaşlık bağlarının güçlendirilmesi makbuldur. 

Küs veya dargın olanlar bir biri ile barıştırılmalıdır. Kederli, üzgün yüzler güldürülmeli, derdi olan insanlara yardım eli uzatılmalıdır. 

Namaz ve Kuran okurken bol bol dua edilmeli, kişi sadece kendine değil ailesine, akrabalarına ve müslüman kardeşlerine de dua etmelidir. 

Bakıma muhtaç olan, durumu kötü olan, geçim sıkıntısı çeken, yetim, öksüz, hasta ve yaşlılar ziyaret edilmeli, ihtiyaçları giderilmeldir.

Kadir gecesi temalı sohbet, panel, toplantılara gidilmeli, namazlar camilerde cemaatle kılınmalı ve namaz sonrası sohbetlere katılım göstermeli.

Mesarlıklar ziyaret edilmeli ve ölmüşlerin ruhuna dua edip kuran okunmalıdır.

Anne baba ziyaret edilmeli, aranmalıdır.

ABDEST NASIL ALINIR?

AKŞAM NAMAZI NASIL KILINIR?

YATSI NAMAZI NASIL KILINIR?

TERAVİH NAMAZI NASIL KILINIR?

Namaz saatleri için >>

https://namazvakitleri.diyanet.gov.tr/tr-TR/9541/istanbul-icin-namaz-vakti