Kabarık saçlara tek seferde veda edin! Bir kez sürünce tüm elektriklenmeyi çekip alıyor

Saçların kabarması, saçları dolgun olan kişilerde en sık görülen semptomlardan biridir. Kıvırcık saçlar özel günlerde kadınlar için büyük sorun olurken, günlük yaşamda kişinin görmezden gelinmesine ve darmadağınık görünmesine neden olabiliyor. Bu görünümden kurtulmak için evde hazırlayabileceğiniz doğal çözümlerle kıvırcık saçlara veda edebilirsiniz. Doğal kökenli zengin saç bileşenlerinin kullanılması, elektriklenmeyi ve kuru, donuk saç görünümünü önlemenin en etkili yollarından biridir. Burada size kıv

Kabarık saçlara tek seferde veda edin! Bir kez sürünce tüm elektriklenmeyi çekip alıyor

Saçların kabarmasına ne sebep olur?

Kıvırcık saçlar genellikle saçınızdaki nem kaybından kaynaklanır. Nemini kaybetmiş saçlar kuru ve cansız görünür, doğrudan havaya maruz kaldığında ise şişmeye başlar. Hasarlı, kuru ve cansız saçlar günlük yaşamda elektriklenmeye neden olabileceğinden, bu durumun kısa vadede tedavi edilmesi hayatınızı kolaylaştırmak açısından önemlidir. Sağlıklı ve bakımlı saçlar için dengeli ve düzenli beslenme önemlidir. A, E ve C vitaminleri açısından zengin sebze ve meyve tüketmek saç sağlığının yanı sıra bağışıklık sisteminiz için de oldukça önemlidir. Vücuda emilen tüm vitamin ve minerallerin kişinin sağlığını her yönden etkilediği unutulmamalıdır. Saçlarınızın kabarma sorunu yaşıyorsanız saçlarınızı neme doyurmanız gerekir. Doğada bulunan yöntemlerle kaybolan saç nemini geri kazandırmayı unutmayın.

Saçların kabarmasını nasıl önleyebilirim?

Kabarık saçlara tek seferde veda edin

Özellikle duş aldıktan sonra en sık karşılaşılan durumlardan biri saçlarda elektriklenme sorunudur. İnce saç tipine sahip kişilerde elektriklenme sorunu yaşanmaktadır ancak kalın saç tipine sahip olanlarda elektriklenme problemi olarak değerlendirilen bu duruma evdeki yöntemlerle müdahale edebilirsiniz. Kalın kıvırcık saçların elektriklenme sorununu önlemek için yapması gereken ilk şey, sülfat ve paraben içermeyen doğal bir şampuan satın almaktır. Doğal içerikli şampuanlar saçınızın kaybettiği vitaminlerle mineralleri geri kazanmasına yardımcı olur. Bu özelliğinden dolayı saçlarınıza sağlıklı, kalın ve kabarık bir şekil kazandırmak için mutlaka doğal şampuanı uygulamalısınız. Kuru saç tiplerinde elektriklenmeyi önlemek için doğal yağlar içeren kremlerin kullanılması önemlidir. Saçların köklerine zarar vermeden uçlara uygulanan bu yöntemler, elektriklenmeyi önler ve sağlıklı saç şekline katkıda bulunur.

Kabaran saç probleminizi bu maskeyle çözün!

Elektriklenmeyi ve kabarmayı etkisiz hale getirmek için evde uygulayacağınız maskeler, saçlarınızın kısa sürede sağlıklı ve bakımlı görünmesini sağlayacaktır. Her derde deva olarak bilinen zeytinyağı saçınıza kaybolan nemi geri kazandırmaya yardımcı olur. Saçlarınızda kronik bir elektriklenme sorunu yaşıyorsanız her hafta düzenli bir şekilde saçınıza zeytinyağı uygulayarak 2-3 saat kadar bekletmeniz saçlarınızı hızlı bir şekilde sağlıklı bir şekle kavuşturabilir. Zeytinyağını saçınıza sürdükten sonra saçlarınızı önce berrak bir şampuanla, ardından ılık, neredeyse soğuğa yakın suyla yıkayın. Bu uygulama zeytinyağını saçlarınızdan kısa sürede çıkarmanıza ve saçlarınızın sağlıklı görünmesine yardımcı olacak. Saçınıza derinlemesine bakım yapmak istiyorsanız eğer uygun bir kaseye zeytinyağı, jojoba yağı ile badem yağını ekleyin ve bu üç yağı iyice karıştırın. Yağ iyice karıştıktan sonra saçınıza uygulayın, bir süre bekletin ve tıpkı zeytinyağı sürerken yaptığınız gibi iyice yıkayın.