İstanbul'da toplu taşıma kullananlar dikkat! Bugünden itibaren değiştirildi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, minibüslerde İstanbulkart ile ödeme dönemini başlattı. Uygulama ilk etapta pilot bölge olarak seçilen Arnavutköy ilçesinde hayata geçti. Minibüs yolcuları da aktarma ve indirim avantajlarından yararlanabilecek.

İstanbul'da toplu taşıma kullananlar dikkat! Bugünden itibaren değiştirildi

İstanbullulara müjde! İstanbul Büyükşehir Belediyesi, toplu taşıma sistemi içerisinde önemli bir dönemeçte, minibüslerde İstanbulkart ile ödeme uygulamasını başlattı. Bu yenilik ilk etapta Arnavutköy ilçesinde pilot bölge olarak hayata geçirildi. Minibüs yolcuları, bu uygulama sayesinde aktarma ve indirim avantajlarından faydalanabilecekler.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, toplu taşıma hizmetlerinde tam entegrasyonu sağlamak amacıyla hayata geçirilen "Ücret Entegrasyon Projesi" ile İstanbullulara önemli bir ulaşım kolaylığı sunuyor. Arnavutköy ilçesinde başlatılan pilot uygulama kapsamında minibüslerde de artık İstanbulkart ile ödeme yapılabilecek. İlk etapta 9 araçta başlayan uygulamanın kısa süre içinde İstanbul genelinde yaygınlaştırılması planlanıyor. Bu proje ile İstanbul'un toplu ulaşımı, ücret entegrasyonu sayesinde tam entegre hale getirilecek, böylece minibüs yolcuları da aktarma, ücretsiz ve indirim avantajlarından istifade edebilecekler.

istanbulkart

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Gürkan Akgün, Arnavutköy Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Ücret Entegrasyon Projesi" tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, İstanbul'un en önemli sorunlarından birinin ulaşım olduğunu belirterek, minibüslerde ücret entegrasyonunu sağlayan bu projenin İstanbul ulaşımında önemli bir dönüşümü başlattığını ifade etti. Akgün, İstanbul genelinde kurulan altyapı sisteminin yaygınlaştırılacağını ve minibüslerin raylı sistem, deniz yolu ve otobüsle tam entegre olacağını vurgulayarak, bu sayede toplu ulaşımda geçerli olan indirimli ve aktarmalı bilet avantajlarının minibüslerde de geçerli olacağını açıkladı. Aktarmalı, ücretsiz ve indirimli ödemelerin İBB tarafından sübvanse edileceğini belirtti ve proje ile ilgili, "Arnavutköy başta olmak üzere tüm İstanbul için hayırlı olsun." dedi.

Ücret entegrasyonundan ilk etapta, 17+1 koltuk kapasitesine sahip olan araçlar yararlanacak. Arnavutköy ilçesindeki proje kapsamındaki hatlar şunlardır: ARN2, ARN3, ARN4, ARN5, ARN6, ARN7, ARN8, ARN9, ARN10 ve ARN11. Bu hatlarda seyahat eden yolcular, İstanbulkart ile ödeme kolaylığının tadını çıkaracaklar. İstanbul genelindeki bu uygulamanın, şehir sakinlerine ve ziyaretçilere daha konforlu bir toplu taşıma deneyimi sunması bekleniyor.