Ispanağı 5 dakikada çamurdan arındıran yıkama tekniği! Zamanınız size kalacak

Sürekli tüketilmesi gereken besinler arasında yer alan Ispanak ile siz de sağlıklı yemek yemiş olacaksınız. Peki, ıspanak nasıl temizlenir?

Ispanağı 5 dakikada çamurdan arındıran yıkama tekniği! Zamanınız size kalacak

Düzenli olarak tüketildiği takdirde sağlığa faydalarıyla bilinen Ispanak ile siz de harika ve sağlıklı bir yemek yemiş olacaksınız. Ispanağı yapmadan önce temizleme aşaması çok önemlidir. Ispanağı düzgün bi şekilde temizlediğiniz takdirde toprak parçaları kalmayacaktır. Tüm sebzeleri olduğu gibi ıspanağı da temiz bir şekilde temizlemek önemlidir. Düzgün temizlemediğiniz takdirde yapraklarda kalan pisliklerle yemek yapmış olacaksınız. Bu da sizin sağlıklı bir yemek yapmamanızı sağlar. 

Yeşil yapraklı sebzeler arasında en çok tercih edilen sebzelerden olan ıspanağı tüketmeden önce mutlaka iyice yıkamanız gerekiyor. Düzgün yıkamadığınız takdirde ıspanağı tüketemeyeceksiniz. Düzgün temizlemezseniz içinde toprak parçası kalacaktır. Bu da sizin yemekte topraklı yemek yemeniz anlamına gelir. Ispanağın doğru bir şekilde temizlenmesi sağlık açısından önemlidir. Ispanağı temiz bir şekilde temizlemek için bazı yöntemlerden faydalanabilirsiniz. İşte, bu yöntemler; 

Ispanak

Ispanağı temizlerken karbonatlı su kullanabilirsiniz. Karbonatın temizleyicilik özelliği olduğundan dolayı bir kap suyun içerisine 1 kaşık karbonat atıp ıspanakları suya katıp 10 dakika bekleterek ıspanakları ovun. 

Karbonatlı su harici sirkeli su da yapabilirsiniz. Bir kap suyun içerisine ıspanağı alıp üzerine sirke kattığınız takdirde 10 dakika suda bekleterek temizleyebilirsiniz. 

Bir diğer temizleme yöntemi de soğan ve salatalıkla temizleme yöntemi olmaktadır. Suyun içerisine karbonat ve sirkeli suyun içine soğan ve salatalık koyarak daha temiz olmasını sağlayabilirsiniz.