Isınmayan petekleri cayır cayır ısıtan küçük tüyo! Meğer kimse bunu yapmıyormuş

Peteklerim ısınmıyor derdine son! Bu yöntemle petekleriniz iki kat daha da ısınacak! Detaylar haberimizde.

Isınmayan petekleri cayır cayır ısıtan küçük tüyo! Meğer kimse bunu yapmıyormuş

Peteklerin ısınmaması problemi pek çok kişinin karşılaştığı bir sorundur. Bu durumun çeşitli nedenleri olabilir. Petekler neden ısıtmaz? Tüm detaylara haberimizi okuyarak ulaşabilirsiniz.

PETEKLERİN DAHA İYİ ISINMASI İÇİN NE YAPILMALI

Öncelikle peteklerin ısınmamasının en yaygın nedeni hava kabarcıklarıdır. Kombine sistemler genellikle su kullanarak çalışır ancak petek içindeki hava kabarcıkları su sirkülasyonuna engel olabilir. Bu durumda radyatör ısınmayacaktır. Peteklerinizin ısınmamasının bir diğer nedeni de peteklerin borularının içerisinde biriken birikintiler ve kirlerdir. Zamanla petek tüplerinde kireçlenme ve tortu birikerek petek içindeki su dolaşımını zora sokabilir. Temizlenmeyen bir radyatör verimli bir şekilde ısınmayacaktır.

Peteklerin Daha İyi Isınması İçin Ne Yapmalı

Kombiniz çalışıyor ancak radyatör ısıtmıyorsa öncelikle radyatörde hava olup olmadığını kontrol edin. Bu durumu kontrol altına almak için peteklerin üst kısmındaki havalandırma valfini kullanarak havanın tahliyesini sağlayın. Sorun devam ederse radyatör borularının temizlenmesi gerekebilir. En iyi yol profesyonel yardım almaktır. Bu nedenle radyatörün ısınmaması problemi çoğunlukla radyatör borusundaki hava kabarcıklarından veya yabancı maddelerden kaynaklanır. Bu durum göz önünde bulundurulduğunda peteklerin temizlenmesi ve havalandırılması gerekmektedir. Bunun için profesyonel bir tesisatçıdan tavsiye almak iyi bir adımdır.