IQ'nuzu Test Etmek İçin Optik Yanılsama: Yalnızca Bir Dahi, Tırmanma resminin içindeki gizli yüzünü 15 Saniyede görebilir

IQ'nuzu Test Etmek İçin Optik Yanılsama: Yüksek zekaya sahip kişiler, bir dağa tırmanma resminin içine gizlenmiş adamın yüzünü görebilir. Adamın gizli yüzünü 15 saniyede görebilecek misiniz?

IQ'nuzu Test Etmek İçin Optik Yanılsama: Yalnızca Bir Dahi,  Tırmanma resminin içindeki gizli yüzünü 15 Saniyede görebilir

IQ'nuzu Test Etmek İçin Optik İllüzyon: Fiziksel, fizyolojik ve bilişsel illüzyonlar gibi pek çok optik illüzyon türü vardır. Optik yanılsama, beynin nesneleri algılama biçimine meydan okuyan bir nesnenin, çizimin veya insanların akıl almaz, son derece büyüleyici, şekil değiştiren bir görüntüsüdür. Normal bir insan beyni, her açıdan farklı bir algı oluşturan şeylere veya görüntülere farklı bakabilir. Dolayısıyla, optik illüzyonlar, şeyleri nasıl algıladığınıza biraz ışık tuttuklarından psikanaliz alanının da bir parçasıdır. Böyle zekice bir örnek, bir dağa tırmanma resminin içinde bir yere gizlenmiş bir adam yüzünün olduğu bir resimde görülebilir.

IQ Testi için Optik Yanılsama: Yalnızca bir Dahi, Dağa tırmanan bir fotoğrafın içindeki Adam'ın gizli yüzünü görebilir !

spothiddenfaceofmaninmountainclimbingpictureopticalillusioniqtest.jpg

Yukarıdaki resim, adamın gizli yüzünü tanımlamanız gereken zorlu bir bulmaca kartıdır. Bu optik illüzyonda, bir adamın balta yardımıyla dağa tırmandığını görebilirsiniz. Ancak bir adamın yüzü dağın içinde saklanmaktadır. Yani, bu optik yanılsamanın daha zor kısmı, bu görüntüdeki gizli adamın yüzünü tespit etmektir. Görüntü, saklanan adamı bulmaya çalışan binlerce yetişkinin kafasını kaşımasına neden oldu.

Adamın gizli yüzünü 15 Saniyede gördünüz ?

Bu optik illüzyona yakından bakın ve adamın resmin içine gizlenmiş lambasını bulmaya çalışın. Adamın gizli yüzünü bulmak çok zor görünebilir, ancak resmi ters çevirirseniz yardımcı olabilir. Adamın yüzü dağcının sol bacağının yanında saklanıyor.

spothiddenfaceofmaninmountainclimbingpictureopticalillusioniqtestanswer.jpg

Resimdeki adamın yüzünü sadece 15 saniyede tanıyabilmenizin olağanüstü zekanızın bir işareti olabileceği iddia edildi. Çalışmalar, beyninizi zor bulmacalarla ne kadar çok çalıştırırsanız, o kadar akıllı olma eğiliminde olduğunuzu gösteriyor.

Belirli renk, ışık ve desen kombinasyonları, beynimizi orada olmayan bir şeyi görsel olarak algılaması için kandırabilir. Bu nedenle, Optik illüzyonlar her zaman beynimizin nasıl çalıştığına dair büyüleyici bilgiler verir. Söylesene, bu optik yanılsamanın içinde gizlenmiş adamın yüzünü gördün mü?