IQ'nuzu Test Etmek İçin Optik İllüzyon: Resimde 3 Kırmızı Dart bulunan Tahtayı 15 saniye içinde görebilir misiniz?

IQ'nuzu Test Etmek İçin Optik İllüzyon: Yüksek zekaya sahip kişiler, resimdeki kırmızı dartları görebiliyorlar. Bir tahtadaki 3 kırmızı dartı 15 saniyede görebilir misiniz?

IQ'nuzu Test Etmek İçin Optik İllüzyon: Resimde 3 Kırmızı Dart bulunan Tahtayı 15 saniye içinde görebilir misiniz?

IQ'nuzu Test Etmek İçin Optik İllüzyon: Normal bir insan beyni, her açıdan farklı bir algı oluşturan şeylere veya görüntülere farklı bakabilir. Optik yanılsama, beynin nesneleri algılama biçimine meydan okuyan bir nesnenin, çizimin veya insanların akıl almaz, son derece büyüleyici, şekil değiştiren bir görüntüsüdür. Fiziksel, fizyolojik ve bilişsel yanılsamalar gibi çok sayıda optik yanılsama türü vardır. Bu optik illüzyonlar aynı zamanda olayları nasıl algıladığınıza ışık tuttukları için psikanaliz alanının da bir parçasıdır. Böyle zekice bir örnek, içinde kırmızı dartların olduğu bir tahtanın gizlendiği bir resimde görülebilir.

IQ Testi için Optik İllüzyon: Resimde 3 Kırmızı Dart bulunan Tahtayı görebiliyor musunuz ?

spotboardwithreddartsinpictureopticalillusioniqtest.jpg

Yukarıdaki görüntü, tahtadaki kırmızı dartları görmeniz için sizi zorlayan bir zeka oyunu olarak paylaşılmıştır. Resimde çok sayıda dart tahtası görebilirsiniz. Ancak, yalnızca bir tahtaya üç kırmızı dart isabet etti. Bulmaca, kırmızı dartlı tahtayı bulmanız için size meydan okuyor.

Resimdeki kırmızı dartların olduğu tahtayı yalnızca kartal gözlü izleyicilerin görebileceği iddia edildi. Görüntü, binlerce yetişkinin, görüntünün içindeki bir tahtada gizli kırmızı okları bulmaya çalışırken başlarını kaşımasına neden oldu.

15 saniyede 3 Red Dart ile Panoyu gördünüz ?

Bu optik yanılsama resmine yakından bakın ve 3 kırmızı okla vurulan tahtayı bulmaya çalışın. Görüntü dart tahtalarıyla dolu olduğundan, tahtayı dartla bulmak çok zor görünebilir. Ancak resmin sağ alt köşesine dikkatlice bakarsanız, kırmızı dartlı tahtayı bulabileceksiniz.

spotboardwithreddartsinpictureopticalillusioniqtestanswer.jpg

Resmin içinde kırmızı dartlar olan tahtayı birkaç saniye içinde tanımayı başarırsanız, bunun olağanüstü zekanızın ve hafızanızın bir işareti olabileceği iddia edildi. Çalışmalar, beyninizi zor bulmacalarla ne kadar çok çalıştırırsanız, o kadar akıllı olma eğiliminde olduğunuzu gösteriyor.

Optik illüzyonlar her zaman beynimizin nasıl çalıştığına dair büyüleyici bilgiler verir. Belirli renk, ışık ve desen kombinasyonları, beynimizi orada olmayan bir şeyi görsel olarak algılaması için kandırabilir. Öyleyse bize söyleyin, bu optik illüzyonun içinde kırmızı dartlar olan tahtayı gördünüz mü?