İmzalar Atıldı: Şehit ve Gazi Yakınları İndirimli Uçacak

Türk Hava Yolları ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı arasında imzalanacak protokol ile aktif ücretsiz seyahat kartı bulunan şehit ve gazi yakınları, indirimli seyahat edecek nokta imzalanan protokol ile beraber engeli vatandaşların indirimi Uçak biletlerini elektronik ortamda alabilmelerine de Böylece imkan tanınmış olacak.

İmzalar Atıldı: Şehit ve Gazi Yakınları İndirimli Uçacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Türk Hava Yolları (THY) arasında şehit yakınları ile gazi ve gazi yakınlarına uçak biletlerinde indirim uygulaması ile hak sahiplerine kolaylık sağlanması amacıyla biletlerin internet uygulamaları üzerinden temin edilebilmesini öngören protokole imzalar atılacak.


İstanbul'da yarın organize edilecek tören ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ile Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat, karşılıklı bir şekilde protokole imza atacak.

Protokol ile beraber şehit yakınları, gazi ile gazi yakınlarına bilet ücretlerinde indirim uygulaması ile bu amaç doğrultusunda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Türk Hava Yolları arasında KamuNet üzerinden veri ile bilgi paylaşımı yapılması hedefleniyor.