İki il için uykuları kaçıran uyarı geldi! 7,3'lük deprem beklentisi tir tir titretecek

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, yaklaşan 7,3 büyüklüğündeki deprem riski nedeniyle etkilenebilecek iki ili belirtti. Detaylar haberimizde...

İki il için uykuları kaçıran uyarı geldi! 7,3'lük deprem beklentisi tir tir titretecek

Başlıca uzmanlardan Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, son günlerde artan deprem aktiviteleri sonrasında önemli bir uyarıda bulundu. Ercan, 7,3 büyüklüğündeki depremin beklenen iki ili açıkladı.

DEPREM BEKLENEN İKİ İLİ AÇIKLADI

DEPREM AHMET ERCAN

Van Gölü çevresindeki üç yanardağın varlığına dikkat çeken Ercan, Büyük Ağrı, Küçük Ağrı ve Tendürek dağlarının oldukça aktif yanardağlar olduğunu belirtti. Aynı zamanda, Van bölgesinde 30-40 yıl arayla depremlerin meydana geldiğini vurgulayan Ercan, 2011 yılında bölgede yaşanan depremi hatırlatarak, en geç 2040 ve 2055 yılları arasında bölgede yıkıcı bir depremin beklendiğini ifade etti. Ercan, özellikle Tendürek, Çaldıran, Süphan veya Gevaş kırığı gibi kırıkların aktif hale gelmesi durumunda yanardağları etkinleştirebileceğini söyledi.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde meydana gelen depremlere de değinen Ercan, Irak'tan gelen ve kuzeye doğru baskı yapan Arap Kalkanı'nın Anadolu kıtasını sıkıştırdığını, büzdüğünü ve gerdiğini belirtti. Bu durumun sonucunda Zagros kırığının devamı olarak ortaya çıkan Yüksekova kırığına dikkat çeken Ercan, bu kırığın 7 büyüklüğünde bir deprem üretebileceğini ifade etti. Geçen hafta yaşanan depremin bu gerilimle ilişkilendirilebileceğini belirten Ercan, bölgede 6.5 ile 7,3 büyüklüğünde bir depremin kaçınılmaz olduğunu söyledi.