İhtiyaç sahiplerine mobilyadan beyaz eşyaya eşya yardımı! Tek başvuruyla evinizi belediye dizecek

Belediyeler bayram öncesi ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürecek! İşte detaylar...

İhtiyaç sahiplerine mobilyadan beyaz eşyaya eşya yardımı! Tek başvuruyla evinizi belediye dizecek

Türkiye genelinde belediyeler, sosyal yardımların artan talebine karşılık vermek için bayram öncesi ihtiyaç sahiplerine eşya yardımı yapıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü'nün yanı sıra belediyeler de eşya yardımlarını artırarak devam ettiriyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin verdiği bilgilere göre, 2023 yılında 296 dar gelirli aileye sıfır ev eşyası yardımı yapıldı. Ayrıca, 2023 yılında kurulan ikinci el eşya merkezi aracılığıyla, kullanım ömrü dolmamış ev eşyaları toplanarak bakım, onarım ve temizlik işlemlerinin ardından ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

belediye eşya yardımı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ise eşya desteğini, sosyal inceleme sonucunda ihtiyaç durumu belirlenen hanelere sunuyor. Eşya yardımından faydalanmak isteyenler il ya da ilçe belediyelerine şahsen başvuruda bulunabilirler. Başvuru sahiplerinin evlerine yapılan ziyaretlerde ihtiyaç durumu belirlenerek eşya yardımı yapılıyor.

Belediyelerin bu adımları, sosyal yardıma ihtiyacı olan vatandaşların bayram öncesinde de desteklenmesine yönelik önemli bir katkı sağlıyor.