İcra Memurları Küçük Kızı Zorla Almıştı: Bakanlıktan Flaş Açıklama

İcra memurları tarafından babasından zorla alınan 10 yaşındaki kız çocuğu, gündemde ses getirdi. Yaşanan bu olayla ilgili Bakanlıktan açıklama geldi.

İcra Memurları Küçük Kızı Zorla Almıştı: Bakanlıktan Flaş Açıklama

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından bir son dakika açıklaması geldi.

Velayeti annesinde olan 10 yaşındaki Yağmur 2un icra memurları tarafından zorla babasının elinden alınması görüntüleri tepkiye neden olmuştu. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından, yaşanan bu feci olay ile ilgili açıklama geldi.  Bakanlık yaptığı açıklmada davaya müdahil olacağını söyledi. İcra memurları ile çocukların ailelerinden alınması ile ilgili yasanın değişmesi için, yeni yasama yılında TBMM'ye tasarı geleceğini vurguladı. 

Bakan Zehra Zümrüt Selçuk’un talimatı üzerine, İstanbul İl Müdürlüğü ekipleri tarafından konuyla ilgili inceleme başlatıldı ve sona erdirildi. 

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Ebeveynler ve çocuk cratosslot ile ilgili devam eden yasal süreç Bakanlığımız tarafından yakından takip edilecek ve velayetle ilgili davaya Bakanlığımız adına müdahil olunacaktır. Çocuğumuzun 5395 sayılı Çocuk Koruma Kanun kapsamında önleyici ve destekleyici tedbir kararları ile desteklenmesi, özellikle Çocuk ve Ergen Psikiyatristi tarafından çocuğun durumunun gözlemlenmesi sağlanacaktır. İstanbul Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğümüzün Çocuk Hizmetleri, Kadın Hizmetleri ve Hukuk Hizmetleri Birimleri ile koordineli olarak vakanın takibi sağlanacak, süreçten çocuğumuzun olumsuz etkilenmemesi adına gerekli tüm yasal önlemler alınacaktır. Ayrıca, ‘çocukların icra yoluyla teslimi’ konusunda, mevcut kanunun değişimi hususunda Adalet Bakanlığı ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”

İşte tepki çeken o görüntüler.

Söz konusu tasarının daha önce hazırlandığı ve yeni yasama yılında meclise geleceğine yer verildi.

Kamubulteni.com  | Ankara