IBAN numarasına para aktaranlar eyvah! Başınıza geleceklerden henüz haberiniz yok

IBAN ile ödeme gönderen herkesi etkileyen bir detay ortaya çıktı. Uzmanlar herkesi bu hatayı yapmamaları konusunda uyarıyor.

IBAN numarasına para aktaranlar eyvah! Başınıza geleceklerden henüz haberiniz yok

Günümüzde pek çok işletmenin IBAN hesapları üzerinden ödeme kabul etmesi aslında pek çok kişinin istemediği suçlara yol açabiliyor. Uzmanlar bu ödeme yöntemine karşı uyarıda bulunarak, önemli kayıplara yol açabileceğini vurgulayarak, "IBAN ile para göndermeyin" diyorlar..

Kuaförlerden giyim mağazalarına kadar ağırlıklı olarak kadınların kullandığı birçok işletme, işlem ücretleri için IBAN ödemesi talep ediyor. Ancak TÜKONED üyesi ve aynı zamanda avukat Saadet Kartı, son açıklamasında IBAN üzerinden yapılan ödemelerin kara para aklama ve uyuşturucu kaçakçılığı gibi suçları kolaylaştırma riskini artırabileceğini vurguladı.

IBAN numarasına para aktaranlar dikkat

Saadet Kartı, "IBAN üzerinden para yatırarak farkında olmadan suça ortak olabilirsiniz" iddiasında bulunurken, bu şekilde yürütülen kara para aklama konusunda uygulanan yöntemlerinden birisine dikkat çekiyor. Kartı'dan; Örneğin binlerce kişiye dağıtılan paranın şirketler aracılığıyla sisteme girebileceği, bir şirketin IBAN'ına para gönderdiğinizde bu ilerlemeye ortak olmak için sizden ücret alınabileceği uyarısı geliyor.

Avukat Kartı, özellikle internetten yapılan alışverişlerde IBAN ödemesi yaparken dikkatli olunması gerektiğine vurgu yapılarak, dolandırıcılık riskinin çok yüksek olduğu belirtiliyor. Ayrıca IBAN üzerinden yapılan ödemelerin, kartlı işlemlerde olduğu şekilde tüketicinin kredi notunu yükseltmediği, dolayısıyla tüketicinin avantajlardan yararlanamayabileceği belirtiliyor.