Hava sıcaklıkları düşüyor! Başkente kar, megakente don geliyor!

Geç gelen bahar günleri yurdumuzu kısa süreliğine terk ediyor. Yarından itibaren Rusya üzerinden gelecek soğuk hava akımıyla birlikte Başkent Ankara'ya kar yağması beklenirken, megakent İstanbul'da ise hava sıcaklıkları 15 derece birden düşeceği açıklandı.

Hava sıcaklıkları düşüyor! Başkente kar, megakente don geliyor!

Nisan ayının gelmesiyle birlikte yurdun tamamına yakınında güneş ve sıcak havalar yüzünü göstermişti. Ancak gelen bahar günleri ülkemizin bir kısmını yarından itibaren kısa süreliğine terk edecek. Metereolojiden yapılan açıklamada, yarından itibaren Rusya üzerinden gelen soğuk hava akımının ülkemizide etkisi altına alacağı ve bu sebeple bazı şehirlerde kar, bazı şehirlerimizde ise don beklendiği duyuruldu.

Başkent Ankara'ya kar geliyor

Meteoroloji tarafından yapılan açıklamada, bu geceden itibaren ülkemizin bazı kesimlerinin bu soğuk hava akımı etkisine gireceği, başkent Ankara'da don ve kar beklenirken, megakent İstanbul'da ise hava sıcaklarının 15 derece birden düşeceği öne sürüldü. Kıştan kalma soğuk günlerin ve kar yağışının 5 gün içinde ülkemizi terk etmesi bekleniyor.

Marmara bölgesi için bol yağış bekleniyor

Metereolojinin açıklamalarını değerlendiren Hava Tahmin Uzmanı Mehmet Özdemirci, yarından itibaren hava sıcaklıklarının ülkemizin bazı kesimlerinde 10-12 derece birden düşebileceğini, özellikle Marmara Bölgesi için bol yağışın beklediğini söyledi. Özdemirci, batıdan iç kesimlere doğru gidildikçe ise yağmur ile birlikte kar yağışıda beklediklerini açıkladı.

Çarşamba'dan sonra sıcaklar geri geliyor

Karadeniz, İç Anadolu ve Doğu Anadolu bölgeleri için tahminde bulunan Özdemirci bu bölgelerde de zaman zaman yağmur ve karla karışık yağış beklediğini sözlerine ekledi. Özdemirci, soğukların 13 Nisan Çarşamba gününe kadar süreceğini sonrasında ise bir kaç gün içinde sıcaklığın tekrardan hissedileceğini vurguladı.