Halıları deterjanla silmeye son! Meğer suya bunu dökünce ışıl ışıl yapıyormuş

Halılarınız bu yöntemle pırıl pırıl olacak! Tüm detaylar haberimizde.

Halıları deterjanla silmeye son! Meğer suya bunu dökünce ışıl ışıl yapıyormuş

Halılarınızın tertemiz olmasını istiyorsanız bu doğal yöntemleri mutlaka deneyin! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

HALI TEMİZLEME YÖNTEMLERİ

Halılarınızı temizlemek için kimyasal ürünler yerine doğal ürünler kullanmak istiyorsanız bu haber tam size göre. Arap sabunu içinde yer alan bileşenler halıların üstündeki lekelerin kısa süre içinde geçmesini sağlıyor. Temizliğinizi yapmadan önce halınızı elektrik süpürgesiyle temizlemeniz öneriliyor. Bütün tozları süpürgeyle temizledikten sonra ılık bir suyun içine bir miktar Arap sabunu ekleyerek temiz bir bezle ovalayabilirsiniz. Lifli bir bezi Arap sabununun içine batırıp hafif şekilde silerek halınızı temizleyebilirsiniz. 

doğal halı temizleme yöntemleri

Yarı ıslak bıraktıktan sonra halınızın kurumasını bekleyebilirsiniz. Arap sabunu halı üstünde olan lekelerin kolaylıkla çıkarılmasını sağlar. Arap sabununun yanında mısır nişastasıyla da halılarınızı temizleyebilirsiniz. Halı üstünde yer alan yağ lekelerinin kısa süre içinde çıkmasını sağlar. Mısır nişastasını halının üstüne döktükten sonra beş dakika bekleterek güzelce temizleyebilirsiniz. Halılarınızın üstündeki lekelerden kurtulmak için karbonattan da yardım alabilirsiniz. Karbonat içinde yer alan bileşenler lekelerin kısa süre içinde temizlenmesini ve halıların temiz görünmesini sağlar. Halılarınızın üstünde olan lekelerin üstüne biraz karbonat dökerek yarım saat beklettikten sonra elektrik süpürgesiyle yardımıyla süpürebilirsiniz. Süpürme işleminden sonra sirkeli suyla halılarınızın lekelerini temizleyebilirsiniz. Doğal yöntemlerle halılarınızın bütün kirlerinden kurtulabilirsiniz.