Halıdaki inatçı lekelere deterjan dökmeyin! Bununla silince lekeyi vakum gibi çekecek

Birçok kadının isyan ettiği halılardaki inatçı lekeler ne yapılırsa yapılsın çıkmıyor. Yağ lekelesi oldukça inatçı olarak görülürken çıkarmak için bazı yöntemler vardır. İşte halınızdaki lekelerden kurtulmak için yapmanız gerekenler haberimizde.

Halıdaki inatçı lekelere deterjan dökmeyin! Bununla silince lekeyi vakum gibi çekecek

Halıda oluşan yağ lekesi, günlük yaşamda sıklıkla karşılaşılan sorun haline gelirken nasıl kurtulacağını kara kara düşüşenlere kesin çözüm geldi. Halıdaki yağ lekesini temizlemenin yöntemleri...

Öncelikli olarak lekelerden kurtulmak için halının üzerinde yağın emme yöntemini uygulayabilirsiniz. Yağlı bölgeyi hafifçe çok bastırmadan kağıt havlu ya da temiz bez yerleştirilir ve bu bir süre yağın emmesi için beklenir. Bu yöntem yağı halının lifleri arasından emerek yayılmasının önüne geçer.

Halıdaki lekenin çıkarılması için öncelikli olarak bazı aşamalara dikkat edilmesi gerekiyor. Halının türü kullanacağınız teizlik yöntemlerinde belirleyici yöntemdir. Bazıları suya dayanıklı olurken su bazlı temizleyicileri kullanmaktan kaçınılması gerekir. Yağ lekesi ne kadar erken temizlenirse çıkma oranı da ona göre yüksektir. Halılardaki yağ lekesini çıkarmak için birçok temizleyici yer alırken önceden hazırlanan hazı temizleyicileri ve doğal temizleyicileri kullanılır.
halıdan leke çıkarma
ÇAMAŞIR DETERJANI VE SU İLE YAĞ LEKESİNDEN KURTULMAK
-Yağ lekesinin üzerine bir bez ya da kağıt havlu bastırılmadan yerleştirilirk ve emmesi engellenir.
-Bir kap içerisinde ağartıcı olmayan çamaşır deterjanı ve su karıştırılır.
-Hazırlanan karışım sünger ya da bez yardımıyla beraber yağ lekesi silinir.
-Karışımı uyguladıktan sonra, biraz bekletin ve lekenin karışımı emmesine izin verin. Bu, yağın halıdan çekilmesine yardımcı olacak.
-Temiz bir bez veya kağıt havlu uyguladığınız karışımı silerek bölgenin kuru olduğuna emin olun.

YÜNLÜ HALIDAN LEKE ÇIKARMA
Yünlü halılar diğer cins halılara bakılara daha kolay deforme olacağından temizlerken hassas olmak gerekir. Yünlü halıların yapısından ötürü sık ve dokulu olduklarından yanlış uygulama kötü sonuçları ortaya çıkarır. Kabartma tozu ya da karbonatı döktükten sonra bir miktar bekleyelim. Bekleme süresinin ardından saf su ve yumuşak pamuklu bir bez yardımıyla güzelce ovalama işlemini tamamlayalım. Ovalamadan sonra yünlü halıdaki yağ lekesinin kısa süre içerisinde temizlendiğini ve halının temiz bir görünümde olduğunu gözlemleyeceksiniz. Halı temizliğini sağlarken, halının dokusuna zarar vermemek için kullandığınız ürün kadar, silme şekliniz de önemlidir.