Halı ve koltuktaki çay lekesini mıknatıs gibi çeken formül!

Çay lekeleri özellikle giysilerde ve masa örtülerinde yaygın olarak görülen bir lekedir. Çay lekelerinden kurtulmanın doğal ve pratik bir yolunu arıyorsanız işte sizin işinizi kolaylaştıracak olan 6 yol..

Halı ve koltuktaki çay lekesini mıknatıs gibi çeken formül!

1. Karbonat ve Sirke: Karbonat ve sirke karışımı çay lekelerinin temizlenmesinde oldukça etkilidir. Lekenin üzerine kabartma tozu serpin ve üzerine biraz sirke dökün. Bir süre bekledikten sonra kiri fırçalayın.

2. Limon suyu: Taze sıkılmış limon suyunu çay lekeli bölgeye dökün ve bir süre bekletin. Daha sonra kiri fırçalayın ve yıkayın. Limonun doğal asitliği lekelerin çıkarılmasına yardımcı olur.

3. Sıcak su: Yeni çay lekesini sıcak suyla durulamak lekelerin daha derine işlemesini önleyecektir. Ancak koyu renge sahip kumaşlar için bu yöntem önerilmez.

Halı ve koltuktaki çay lekesini mıknatıs gibi çeken formül

4. Bulaşık deterjanı: Lekeye bulaşık deterjanı sürün ve fırçalayın. Bulaşık deterjanı yağlı bir baza sahip olduğundan çay lekesinin çıkarılmasında oldukça etkilidir.

5. Karbonat ve Limon: Kabartma tozu ve limon suyunu birlikte çırpın ve lekeye uygulayın. Lütfen bir süre sonra ovalayıp yıkayın.

6. Çamaşır Suyu: Lekeli kumaş beyazsa çamaşır suyu kullanabilirsiniz. Fakat; çamaşır suyu rengi değiştirebileceğinden renkli kumaşlara dikkat edin.

Her kullanımı deneyerek çay lekelerini çıkarmanın en iyi yolunu bulabilirsiniz. Herhangi bir leke çıkarıcı olan ürünü kullanmadan önce kumaşınızın leke direncini mutlaka test edin.