Görüntüsüyle bile büyüleyecek! Çikolatalı portakallı kek tarifi özel günlerin kurtarıcısı olacak

Çikolatalı portakallı kek nasıl yapılır? Bir yiyen bir daha isteyecek! İşte ihtiyacınız olan malzemeler...

Görüntüsüyle bile büyüleyecek! Çikolatalı portakallı kek tarifi özel günlerin kurtarıcısı olacak

Fırından çıkan portakal kabuğu ve suyuyla enfes bir tatlı, sofralarınıza lezzet şöleni yaşatmaya hazır. Çikolatalı Portakallı Kek tarifi, taze portakalların muhteşem suyu, kabuğu ve birbirine uyumlu malzemelerle harmanlanarak ortaya çıkıyor.

Bu özel kekin en dikkat çeken özelliği, içerisindeki taze sıkılmış portakal suyu. Hazır sulara veda edin, çünkü vitamin dolu taze sıkılmış portakal suyuyla kekiniz sağlıklı bir enerji deposuna dönüşecek. Yumurta, sıvı yağ, süt, toz şeker, kabartma tozu, vanilin, un ve ince rendelenmiş portakal kabuğu ile zenginleştirilen kek, damakları şenlendirmeye aday.

Kekin tamamlayıcısı ise ev yapımı çikolatalı sos. Bir paket krema ve iri parçalanmış bitter çikolata ile hazırlanan sos, kekin üzerine bollukla dökülerek nefis bir dokunuş katıyor. Çikolata ve portakalın eşsiz uyumu, damaklarda unutulmaz bir iz bırakacak.

çikolatalı portakallı kek nasıl yapılır

Yumurta ve şekerin köpük köpük olana kadar çırpılmasıyla başlayan serüven, sıvı yağ, süt, ve portakal suyunun eklenip karıştırılmasıyla devam ediyor. Ardından eleme yapılarak eklenen un, kabartma tozu, vanilin ve portakal kabuğu rendesi, spatula ile nazikçe karıştırılarak kek hamuru elde ediliyor. 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında pişirilen kek, soğuduktan sonra çikolatalı sos ve taze portakal dilimleriyle süslenerek servise hazır hale geliyor.

Bu eşsiz tarif, sofralarınıza baharın taze esintisini getirecek. Hem göz alıcı sunumuyla hem de muazzam lezzetiyle çikolatalı portakallı kek, misafirlerinizin dilinden düşmeyecek. Şimdi, mutfağınıza baharı getirme zamanı!