Görümceniz gelince bu tatlıyı yapın! Yalancı tavuk göğüsü tarifi hem pratik, hem de çok lezzetli

Bildiğiniz gibi Osmanlı kültüründe pek çok tatlı ve yemek oldukça zahmetli ve bir o kadar uğraştırıcıdır. Ama günümüzde insanlar pek çok zahmetli tatlının en kolay yoldan yapıyorlar. Bunlardan tariflerden birisi de Tavuk Göğsü tatlısı işte siz tatlı severlere bu zahmetli tatlının kolay ama gerçeğini aratmayan tarifini derledik. İşte detaylar...

Görümceniz gelince bu tatlıyı yapın! Yalancı tavuk göğüsü tarifi hem pratik, hem de çok lezzetli

Evde tavuk göğsü hazırlamakta zorlanıyorsanız, tıpkı gerçek tavuk göğsüne benzeyen ve tadıyla şaşırtan taklit tavuk göğsünü mutlaka denemelisiniz. Bizim gibi sütlü tatlıyı seven bir millet için çok hızlı ve akıllı bir çözüm. Detaylar haberimizde...

su

EN KOLAY YALANCI TAVUK GÖĞSÜ TATLISI NASIL YAPILIR? İŞTE YALANCI TAVUK GÖĞSÜ TARİFİ

Türk mutfağının sevilen tatlılarından biri olan yalancı tavuk göğsü, hem lezzetli hem de kolay hazırlanışı sayesinde hemen hemen herkesin favorisi haline geldi. Yalancı tavuk göğsü tarifi, geleneksel tavuk göğsü tatlılarından farklı olarak daha rahat ve hızlı bir şekilde hazırlanabiliyor. İşte en basit sahte tavuk göğsü tatlısı tarifi:

MALZEMELER:

1 litre süt

1 su bardağı toz şeker

1 su bardağı irmik

1 paket vanilya

Yarım limonun suyu

Tarçın (isteğe bağlı)

YAPILIŞI:

Tencereye süt, pudra şekeri, irmik ve vanilyayı koyun. Orta ateşte sürekli karıştırarak kaynamaya bırakın.

Tenceredeki karışım kaynamaya başlayınca yarım limonun suyunu ekleyin ve iyice karıştırarak 5-10 dakika daha pişirin. Karışım koyu bir kıvama gelince ocağı kapatın.

Tatlıyı henüz sıcakken kaselere paylaştırın ve oda sıcaklığına gelene kadar bekletin.

İsteğe bağlı olarak üzerine tarçın serpin ve soğuyunca buzdolabında saklayın.

Soğuduktan sonra dilimleyip afiyetle yiyebilirsiniz.

Sahte tavuk göğsü tatlısı, geleneksel tarife göre çok daha hızlı ve daha rahat hazırlanabilir. Bu tarif sayesinde herkes evinde kolaylıkla lezzetli bir tatlı hazırlayabilir. Afiyet olsun!