Gökçebey'de AFAD, selden mahsur kalan vatandaşları kurtardı

Zonguldak'ın Gökçebey ilçesinde etkili olan ve sele sebep olan kuvvetli yağışlar sebebiyle İlçede 30'a yakın ev sular altında kaldı. Vatandaşların yardımına AFAD ekipleri yetişti.

Gökçebey'de AFAD, selden mahsur kalan vatandaşları kurtardı

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün bir kaç gündür uyardığı İller arasında bulunan Zonguldak'ta bugün başlayan yoğun yağştan etkilenen İlçelerden Gökçebey'de vatandaşlar zor durumda kaldı.


Kuvvetli yağışların ardından Namazgah köyünden akan sel suları derenin debisinin yükselmesiyle Çay Mahallesi'nde bulunan 30'a kayın ev sular altında kaldı. Giriş katlaru sular altında kalan mahallede vatandaşlar zor durumda kaldı.  Evlerinde mahsur kalan vatandaşların yardımına AFAD ekipleri yetişti. Kurtarma botuyla AFAD ekipleri tarafından evlerinden kurtarılan vatandaşlar güvenli bölgelere sevk edildiler. 


Sakarya ve Zonguldak'tan yardım için bölgeye gelen AFAD ekipleri botlarla vatandaşları tahliye eti.100'e yakın vatandaş tahliye edilirken çocuklar polis ekipleri tarafından kurtarıldı.Tahliye ve kurtarma çalışmaları devam ederken kurtarılan vatandaşlar  bölgede bulunan yurtlara ve otellere yerleştirildi.