Gaziantep'te 16 Kişinin Öldüğü Kazada İstenen Cezalar Belli Oldu

Gaziantep'te 16 kişinin hayatını kaybettiği, 30 vatandaşın ise yararlandığı zincirleme kazaya yönelik video anamı kabul edildi. Buna göre otobüs şoförü tutuklu sanık Abdulkadir M. hakkında istenen ceza belli oldu.

Gaziantep'te 16 Kişinin Öldüğü Kazada İstenen Cezalar Belli Oldu

Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) otoyolunun Nizip bölümünde kaza yapan bir araca müdahale amacıyla güvenlik şeridinde bulunan ekibe ve araçlara, kaza yerinden yaklaşık olarak 200 metre geride devrilen ve kayan Öz Diyarbakır Seyahat’e ait yolcu otobüsü çarptı. 2’si basın mensubu 16'sı vatandaşın hayatını kaybettiği, 30 vatandaşın ise yararlandığı kazaya yönelik soruşturma tamamlandı.

Otobüs şoförü tutuklu sanık Abdulkadir M. Hakkında, “Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına sebebiyet vermek” suçundan 22,5 seneye kadar hapis cezası istemi ile savcılık makamı tarafından hazırlanan iddianame, Nizip Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.


İddianamede; Olay yeri inceleme, görgü tanığı ile kaza tespit ve olay yeri görüntü inceleme ve ölüm muayene tutanakları ile adli raporlar, mağdur tanık ve müşteki beyanları ile şüpheli ifadeleri ve bilirkişi ile adli tıp raporları kayıtları yer aldı.