Film Gibi Olay: Cezaevine Nakledilirken ‘Acıktım’ Diyen Mahkum, Pidecide Firar Etti

Olay Kastamonu’da yaşandı. Bir suçtan dolayı hakkında tutuklama kararı çıkarılan şahıs, cezaevine nakledilirken acıktığını söyledi. Bu isteğin üzerine ekipler, bir pide salonunda mola verdi. Tutuklu şahıs ise yemeğini yedikten sonra gittiği tuvaletin camından firar etti. Tutuklu şahsın yakalanması için ilçenin giriş ve çıkışlarında önlem alan güvenlik güçleri bir araştırma başlattı.

Film Gibi Olay: Cezaevine Nakledilirken ‘Acıktım’ Diyen Mahkum, Pidecide Firar Etti

Kastamonu’nun Cide ilçesinde işlediği bir suçtan dolayı tutuklanan kişi, adli işlemler yerine getirildikten sonra Kastamonu cezaevine nakledilmek üzere Jandarma gözetiminde cezaevi nakil aracıyla yola çıkarıldı. İddiaya  göre kısa süre sonra acıktığını söyleyen tutuklu, kendisini cezaevine taşıyan Jandarma personelini ikna ederek, Cide’de hizmet veren bir pide salonuna getirildi.

İzini Kaybettirmeyi Başardı

Burada yemeğini yiyen tutuklu şahıs, tuvalet ihtiyacının olduğunu söyleyerek lavabo izni talep etti. Jandarma ekiplerinin bir anlık dikkatsizliğinden faydalanan tutuklu şahıs, yaklaşık 4 metre yükseklikte bulunan camdan atlamak suretiyle kaçıp gitti ve izini kaybettirdi.

İlçenin Giriş Çıkışları Tutuldu

Yaşanan firar olayı sonrasında ilçede kolluk kuvvetleri tarafından geniş çaplı bir araştırma başlatıldı. Cide kaymakamı Tuncay Karataş, ilçenin giriş ve çıkışlarında önlem alındığını açıklayarak, jandarma ile polis ekiplerinin teyakkuz halinde olduğunu ve kısa süre içerisinde şahsı ele geçireceklerini söyledi.