Fast food zincirlerindeki çıtır patates sırrı! Kızartmadan önce bunu ekliyorlarmış

Kızartmalarda yağ emilimini azaltmanın etkili bir yolu mevcut! Bu teknik, patlıcan ya da patates gibi sebzelerin kızartılmasında kullanılabilir ve mükemmel sonuçlar verir.

Fast food zincirlerindeki çıtır patates sırrı! Kızartmadan önce bunu ekliyorlarmış

Patates kızartması, geniş bir hayran kitlesine sahip lezzetli bir atıştırmalık. Fakat kızartma işlemi sırasında patateslerin yağ emmesi bazen can sıkıcı olabilir. Endişelenmeyin; yağsız ve lezzetli patates kızartmaları yapabilirsiniz.

Mynet’teki bir habere göre, yağ emilimini en aza indirgeyerek patates kızartması yapmanın sırları paylaşıldı. Kızartma işlemine başlamadan önce, filizlenme belirtisi göstermeyen taze patatesler tercih edilmelidir; çünkü filizlenmiş patatesler sağlık açısından sakıncalıdır.

Patateslerin yağ emilimini azaltmak için, pişirme öncesinde onları önce soğuk suya, sonra da tuzlu suya batırmak faydalı olacaktır. Bu yöntemle patatesler, kızartıldıklarında daha az yağ emeceklerdir.

patates kızartması

PATATES KIZARTMASININ PÜF NOKTALARI

Kızartma yağınızı öncelikle yüksek ısıya getirin. Sonra, yıkayıp kestiğiniz patatesleri sudan alıp, kağıt havlu ile tamamen kurulayın. Bu işlemden sonra, patatesleri kızgın yağa dikkatlice ekleyin ve çok fazla bekletmeden çıkarın.

Önemli Notlar;

  • Kızartma yağınızın sıcaklığı yüksek olmalıdır.
  • Patateslerin suyunu iyice alınmalıdır.
  • Patatesleri tencereye birden değil, yavaşça ekleyin ve kızartırken tencereye yeni patatesler ilave edin. Patatesleri hepsini birden yağa atarsanız, kızartmanız istenmeyen bir kıvam ve tatta olabilir. Bu detayları göz önünde bulundurarak, lezzetli ve kıtır patates kızartmaları yapabilirsiniz.

PATLICAN VE KABAK KIZARTMASI NASIL YAPILMALI?

Patlıcanları soymanın ilk adımı, onları hafifçe alacalı bir şekilde soymanızdır. Daha sonra, kesmeden önce onları soğuk, tuzlu suda bir süre dinlendirin. Kesim işleminden sonra, patlıcan dilimlerini tekrar tuzlu suya batırın. Kızartmadan önce, patlıcanların fazla suyunu iyice süzün ve kağıt havlu kullanarak kurulayın. Sonrasında, patlıcanları kızgın yağa ekleyin ve birkaç dakika sonra yağını süzüp servis tabağınıza alın. Ayrıca, kabak kızartması yaparken de patates kızartmasında uyguladığınız bu yöntemi kullanabilirsiniz.