Evde Ramazan Pidesi Hamuru Yapımı ve İftar Menüsü (İftara Ne Pişirsem?)

Ramazan ayının gelmesi ile birlikte pide yapımı ve iftar menüsü en çok araştırılan konulardan oldu. Biz de bu yazımızda Ramazan pidesi yapımını ve iftarda yapılabilecek menüyü takipçilerimizle paylaştık.

Evde Ramazan Pidesi Hamuru Yapımı ve İftar Menüsü (İftara Ne Pişirsem?)

Ramazan menüsü: Akşama ne pişirsem ? Evde pide nasıl yapılır?

Ramazan ayı geldi ve milyonlar gece sahura kalkıp oruç tuttu. Koronavirüs pandemisi nedeniyle evlerinde olan vatandaşlar, kutlu ayı dolu dolu geçirmek istiyor. Evde kalan vatandaşlar ise ne yemek yapacaklarını , Ramazan pidesinin nasıl yapıldığını araştırmaya başladı. Biz de bu yazımızda güzel bir iftar menüsüne ve Ramazan pidesi yapımına yer verdik.

RAMAZAN PİDESİ NASIL YAPILIR?

Ramazan pidesi yapılı için gerkeli malzemeler şu şekilde:

Yarım paket yaşmaya
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 adet yumurta ( sarısı üzeri için ayrılacak)
1 tatlı  kaşığı toz şeker
Yarım çay bardağından biraz eksik sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
5 su bardağı un ( unu kontrollü ekleyelim yumuşak bir hamur yoğuracağız)
 üzeri için:
yumurta sarısı
susam 
çörek otu

Mayayı ekleyip eşeliyoruz. Sonra üstüne şeker ekleyin. 1 su bardağı ılık süt ekleyin. Suyu da ekleyin. Yarım çağ bardağından biraz az sıvı yağ. 1 tane yumurtanın akını koyun. Sarısı üzerine sürülecek.

Daha sonra bu malzemeleri karıştırıp unu azar azar ekleyin. Daha sonra 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip yoğurun. Hamur kesinlikle sert olmamalı. 

Malzemeleri yoğurup hamuru tma toparladıktan sonra üzerini streçle ya da naylon poşetle örtün ve mayalanmasını bekleyin.

Yarım saat bekledikten sonra (hamur iyice şiştikten sonra) üzerini açın ve elinize biraz sıvı yağ sürüp hamurun havasını alın. 

Daha sonra hamuru tezgaha alın ve 2 eşit parçaya bölün. Sonra beze haline getirip elinizle açın. (Merdane yerine elinizle açmanız daha iyi olacaktır)

Açtığınız hamurun üzerini bezle örtün ve 15 dakika tekrar mayalanmasını bekleyin. Daha sonra parmağınızı sıvı yağa batırıp pideye tırnak şeklini verin. 

Daha sonra ayırdığınız yumurta satısına 1 yemek kaşığı süt ekleyin ve pidenin havasını indirmeden yumurta satısını sürün. 

Biraz susam ile çörek otunu pidenin üzerine dökün. fırınınızı 220 derecede ısıtın ve pideyi atın. 10-15 dakikada pideniz pişecektir. 

İFTAR MENÜSÜ

MERCİMEK ÇORBASI

400 gram mercimeği iyice yıkayın ve tencereye alın. Üzerine yemeklik doğradığınız yarım soğan, 1 domates, yarım patates, yarım havuç, 1 et bulyon ve 2 diş sarımsak ile tuz ekleyin ve kaynamaya bırakın. MErcimekler iyice dağıldıktan sonra blenderden geçirin ve çorbanız hazır.