Evde fırın olmadan ekmek yapmak mümkün! Tavada yumurtasız patatesli ekmek tarifi

Fırın kullanmadan ekmek yapmak mümkün! Afiyetle yiyeceğiniz tavada kaşarlı patatesli ekmek! Detaylar haberimizde.

Evde fırın olmadan ekmek yapmak mümkün! Tavada yumurtasız patatesli ekmek tarifi

Akşam yemeği veya kahvaltı için güzel bir tarif olan bu ekmek, aynı zamanda yumurta kokusunu sevmeyenler için de iyi bir alternatiftir. İşte fırına ihtiyaç duymadan yapabileceğiniz patatesli kaşar ekmeği tarifi.

PATATESLİ KAŞARLI TAVA EKMEĞİ

Gözleme benzeri ama tadı ekmek tadında olan daha doyurucu bir tarif denemek istiyorsanız patates ekmeği doğru yol olabilir. Geleneksel ekmeğin aksine, tavada yumurtasız yapılan patatesli kaşarlı ekmeğin nasıl yapıldığından haberimizde bahsedeceğiz. Malzemeler şu şekilde:

Bir su bardağından bir parmak daha az un (90 gram)

Bir su bardağının çeyreği kadar süt (55 gram)

Bir yemek kaşığı tereyağı (daha yağlı seviyorsanız bir kaşık artırabilirsiniz)

Bir tutam tuz

Bir patates (orta boy)

İki yemek kaşığı mayonez

200 gram kaşar peyniri (isteğinize bağlı olarak artırıp azaltabilirsiniz)

Patatesli Kaşarlı Tava Ekmeği

Derin bir kap hazırlayın. Unu ve oda sıcaklığındaki sütü içerisine ilave edin. Tereyağını mikrodalgada veya küçük bir tencerede eritin. Karışıma biraz ısıtılmış yağ ekleyin. Tüm malzemeleri karıştırıp homojen bir hamur elde edene kadar yoğurma işlemine devam edin. Yoğun hamuru büyük bir top haline getirin ve hava sirkülasyonunu önlemek için streç filmle sarın. Hamuru bir saat kadar buzdolabında dinlenmeye bırakın. Bu arada patatesleri pişirebilirsiniz. Soyulmuş ve haşlanmış patatesleri çatal yardımıyla ezin. Mayısonezi ekleyip karıştırın. Hamuru buzdolabından çıkarın ve çalışma yüzeyinizi unlayın. Hamuru unlanmış tezgâhın üzerine alıp merdaneyle ince bir şekilde (yaklaşık 22 cm çapında) açın. Açtığınız hamurun üzerine rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını yerleştirin. Daha sonra patatesin tamamını üzerine yayın. Kalan kaşar peynirini patateslerin üzerine ekleyin. Öncelikle hamuru kenarlarından üste değecek şekilde tutarak kapatın. Biraz daha düzleştirmek için oklavayı tamamen kaplanmış hamurun üzerinde yavaşça gezdirin. Bu, kalınlığı azaltacak ve ısının daha kolay nüfuz etmesini sağlayacaktır. Tereyağını veya yağı büyük bir tavada düşük ateşte ısıtın. Hamuru tavaya dökün ve kısık ateşte pişirmeye devam edin. Bu noktada alt kısmı pişerken üst kısmına tereyağı sürebilirsiniz. Altı altın rengi oluncaya kadar dokunmayın, sonra ters çevirin. Diğer tarafı da kızarınca ocaktan alın. Pişen ekmeği pişirme kağıdı veya tabağa dizin. Dilimleyip servise hazırlayın. Bu noktada dilerseniz bala batırabilirsiniz ancak bu tamamen sizin tercihinize bağlıdır. Şimdiden deneyeceklere afiyet olsun.