Evde altın üretmek meğer bu kadar basitmiş! Gram gram altın çıkarıyor

Bu yöntemle kendi altınınızı kendiniz üretebilirsiniz! Tüm detaylar haberimizde.

Evde altın üretmek meğer bu kadar basitmiş! Gram gram altın çıkarıyor

Evde kendi altınını üretmek mümkün! Bu yöntemle içinden gram gram altın fışkırıyor! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

EVDE ALTIN ÜRETMEK MÜMKÜN

Antalya ilinde ikamet eden Cemil Şahin ve Haluk Arlı isimli iki vatandaş internet üzerinde gördükleri ilginç bir bilgiyi denemek istedi. Patates kullanarak evde altın üretmenin mümkün olduğu bilgi sonrasındaki iki vatandaş bu yöntemle günde 1 gram altın üretebiliyorlar. Bu yöntemi herkesin kullanabileceğini söyleyen ikili elektronik atıkları dönüştürmek için patates kullanıp altın ayıklıyor ve içindeki bakır, gümüş, paladyum gibi madenleri ayrıştırıyor. Çöplerden veya hurdacılardan topladıkları elektronik atıkları alan ikili iletkenleri yüksek olduğu için bu elektronik atıklarda çok fazla altın, gümüş, bakır ve paladyum metallerinin kullanıldığını söylüyor. Elektronik atıkları cihaz ve hafıza kartlarını ayrıştıracak şekilde sıvı hale getiriyorlar ve içi oyulan patatesin içine koyuyorlar. 

evde altın yapmak

Altın patatese yapışmıyor ve kolaylıkla ayrılabiliyor. Haluk Arlı bu konuyla ilgili şu sözleri söyledi; 'Her ürünün kendine göre sistemi var. Önce bakır ve gümüşü alıyoruz. Farklı formüllerle sıvı hale getirip bakır ve gümüşü ayırıp altını çökerterek toz veya kırmızı toprak haline getiriyoruz. Kırmızı toprağı patates içinde eritip 24 ayar saf altın ortaya çıkarıyoruz.' Şahin ise hafıza kartları üstünde olan altın kaplamadan altın elde ettiklerini ve bu malzemelerin saf 24 ayar altın kaplama ürünler olduğunu söylüyor. Şahin konuyla ilgili şu sözleri söylüyor; 'Evdeki atık elektronik eşyaları çöpe atmak yerine bunları evde kullandığımız temizlik ürünleriyle işleyip kendi madenimizi yapıyoruz. Bunları yakarak veya evde çamaşır suyu gibi ürünlerle eritip saf altın haline getiriyoruz. En iyi iletken olduğu için bütün elektronik cihazlarda altın, gümüş, paladyum, bakır kullanılıyor. Herkes evinde günde 1 gram altın yapabilir. Avrupalı yapabiliyorsa biz niye yapamayalım diyerek başladık ve başardık. Altını patatesten çıkarıyoruz çünkü patatese altın yapışmıyor.'