Ev yapımı ramazan pidesi tarifi! Çıtır çıtır lezzet damak çatlatacak

Ramazan ayının olmazsa olmazı olan pide herkesin sofrasında yerini alırken nasıl yapıldığı ise araştırılmaya başlandı. Hem sahur hem de iftar sofralarına özel olarak yer alan Ramazan pidesinin yapılışı haberimizde.

Ev yapımı ramazan pidesi tarifi! Çıtır çıtır lezzet damak çatlatacak

Paylaşma ayı olarak bilinen Ramazan ayının gelişiyle sofralar şenlenirken en çok yakışan lezzet ise pide olmaktadır. En özel lezzet haline gelen ramazan pidesini pastaneden almak yerine evde yapmak isteyenlere özel tarif geldi. İşte ramazan pidesinin tarifi ve püf noktaları...

RAMAZAN PİDESİ TARİFİ

MALZEMELER
1 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı ılık su
Yarım paket yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı zeytinyağı
3-4 su bardağı un

Hamuru için;
1 yemek kaşığı un
2-3 yemek kaşığı su
RAMAZAN PİDE TARİFİ
Üzeri için;
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Susam ve çörek otu

HAZIRLANIŞI
Derin bir kabın içerisinde süt ve su alınarak yaş maya eklenir. Tuz, şeker, zeytinyağı eklenerek şeker eriyene kadar karıştırılarak elenen un ilave edilir. Ele yapışmayan hamur elde edilerek üzeri örtülüp 30 dakika mayalanmaya bırakılır. Fırın tepsisine serilen yağlı kağıt üzerine un serpilerek kabaran hamur alınır ve elinizle bastırarak yuvarlak şekil verilerek büyütülür. Bir kase içerisine un ve su alınıp çırpılır. Parmak uçlarınız ile hamura bastırarak üst çizgiler oluşturulur. Tekrardan üzerine örtü örtülerek 30 dakika mayalanmaya bırakılır. Hamur kabarınca şeklini iyice vererek çizgileri belirgin hale getirirsiniz.
Üzerine yumurta sarısı, yoğurt ve zeytinyağı eklenerek fırça yardımıyla hamurun tamamına sürülerek çörek tu ve susam serpiştirilir. Önceden ısıtılan 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.