Emekliler zil takıp oynayacak! Artık bunlar için tek kuruş para ödemeyecekler

Türkiye'deki bazı belediyelerde, son maaş artışlarından sonra maaşları açlık sınırı altında kalan emekli vatandaşlar için yeni düzenlemeler hayata geçirildi. Bu kapsamda Karabük Belediyesi'nin kent genelinde emekli vatandaşlardan toplu taşıma ve su ücreti alınmayacağını duyurdu. İlgili yönetmelik bugün yerel meclis tarafından onaylandı.

Emekliler zil takıp oynayacak! Artık bunlar için tek kuruş para ödemeyecekler

Yeni yıl maaş artışları emeklileri hayal kırıklığına uğrattı Hükümet milyonlarca emekliye 'sadece hayatta kalmaya yetecek' şekilde maaş dağıtırken, yerel yönetimler emekliler için yeni uygulamalar hayata geçirdi.

Toplu taşıma ücretleri ülke genelinde özellikle artan akaryakıt ve enerji fiyatları nedeniyle hızla artıyor ancak Karabük Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, emeklilerin toplu taşıma ücretlerini ve su ücretlerini karşılayamayacakları belirtildi.

Karabük Belediyesi emeklilerden toplu taşıma ve su ücreti alınmayacağını duyurdu

Kararlar bugün onaylandı!

Karabük Belediye Başkanı olarak görevde olan Rafet Vergili, geçtiğimiz gün kent genelinde emekli vatandaşların toplu taşıma ve su hizmetlerinden ücretsiz yararlanacağını açıklamıştı. Yerel meclis, emeklilere yönelik ücretsiz toplu taşımayla beraber su ücretleri ile ilgili kararları oylamak ve onaylamak için bugün olağanüstü bir oturum düzenledi. Düzenlenen oturumda ise, ortak mutabakata varıldı ve karar oy birliğiyle onaylandı.