Ek İş Arayanlar: Balon Balığı Yakalayıp Kuyruğu Getirene Her Bir Kuyruk İçin 5 TL

Tarım Bakanlığı, Balon Balığının denizlere, diğer balıklara verdiği zararla mücadele için balon balığı avlayana ödül veriyor.

Ek İş Arayanlar: Balon Balığı Yakalayıp Kuyruğu Getirene Her Bir Kuyruk İçin 5 TL

Ek iş arayanlar: İşte balıkçılara para kazandıran kuyruk.

Tarım Bakanlığı geçtiğimiz ay bir düzenleme yayımladı ve diğer balık türleri için zararlı olan Balon Balığının Türkiye'de görüldüğüne , balon balığı yakalayıp kuyruğunu getirenlere ise para verileceğine yer verildi. balon balığının popülasyonunu azaltmak için Tarım ve Orman Bakanlığı, Aralık 2020’de bir tebliği yayınladı ve söz konusu tebliğ sonrası binlerce balon balığı kuyruğu geldi.

Kuyruk başına balıkçılara 5 lira ödeme yapılacağının açıklanmasının ardından binlerce kuyruğun geldiğini söyleyen Mersin İl Tarım ve Orman Müdürü Arif Abalı, "Son birkaç yıldır da Akdeniz kıyılarında görülüyor. Özellikle balon balığı zehirlenmelere ve ölümlere neden oluyor. Bu amaçla bakanlığımız balon balığının avcılığıyla ilgili bir destekleme tebliği yayınladı. Aralık ayında yürürlüğe girmişti, biz de tüm balıkçılarımıza duyurmuştuk. Bu kapsamda da 15 balıkçımızdan 4 bin 66 adet balon balığı kuyruğu geldi. Bunların da desteklemesini yapıyoruz. Bakanlık olarak tane başına 5 TL destek veriyoruz" dedi.

Bu balığı yakalayıp il ilçe tarım müdürlüğüne kuyruğunu götürenlere kuyruk başına 5 TL'lik ödeme yapılıyor.