Duygu Asena'nın 73'üncü Yaş Günü Doodle Olan Duygu Asena Kimdir? Nerelidir?

Son dakika haberi: Duygu Asena 'nın ölüm yıldönümü nedeniyle Google, Duygu Asena 'yı Doodle yaptı. Peki Duygu Asena kimdir? Nerelidir? İşte detaylar.

Duygu Asena'nın 73'üncü Yaş Günü Doodle Olan Duygu Asena Kimdir? Nerelidir?

Duygu Asena bugün Google 'da Doodle oldu. Peki Duygu Asena kimdir?

Duygu Asena 19 Nisan 1946 tarihinde doğdu.  Gazi Mustafa Kemal Atatürk 'ün yaveri ve dönemin CHP milletvekili olan Ali Şevket Öndersev 'in torunu olan Asena ,  İstanbul 'da dünyaya geldi. Orta öğrenimini Kadıköy 'de bulunan Kadıköy Özel Kız Koleji 'nde tamamlamasının ardından İstanbul Üniversitesi Pedagoji bölümünü kazanan Asena , burdan başarı ile mezun oldu.

İş hayatına pedagog olarak başlayan Duygu Asena, Haseki Hastanesi Çocuk Kliniği ve İÜ Çocuklarevi' nde görev yaptı. 

Gazetede ilk yazısı 1972 yılında Hürriyet gazetesinin Kelebek ekinde yayımlanan Duygu Asena, bu tarihten itibaren çeşitli dergi ve gazetelerde gazeteci ve yönetici olarak görevler yaptı. TRT-2 televizyon kanalında "Ondan Sonra" isimli bir televizyon programı hazırlayıp sundu. Söz konusu program 1992 ile 1997 yılları arasında yayımlandı.

Gazetecilik görevinin yanı sıra yazarlık da yapan Duygu Asena, ilk kitabı Kadının Adı Yok ile adını duyurdu. Kitap müstehcen bulunan Duygu Asena tepki almış ve söz konuus kitap 1988 yılında yasaklanmıştı. Uzun süren dava sonucunda tekrar yayımına izin verildi.

Yazıları ve kitaplarında değindiği temalar nedeniyle Asena feminist yazar olarak tanındı.

Duygu Asena, beyin tümörü nedeniyle tedavi görmekte olduğu VKV Amerikan Hastanesi'nde 30 Temmuz 2006 günü hayatını kaybetti. Naaşı Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedildi.

KALEME ALDIĞI KİTAPLARI

Paramparça, Yayın Tarihi: 2004
Aşk Gidiyorum Demez, Yayın Tarihi: 2003
Aslında Özgürsün, Yayın Tarihi: 2001
Aynada Aşk Vardı, Yayın Tarihi: 1997
Değişen Bir Şey Yok, Yayın Tarihi: 1994
Kahramanlar Hep Erkek, Yayın Tarihi: 1992
Aslında Aşk da Yok, Yayın Tarihi: 1989
Kadının Adı Yok, Yayın Tarihi: 1987

Kamubulteni.com  | Ankara