Duyanlar hayrete düşüyor! Milas'taki yangının sebebi ortaya çıktı: Meğer her şey onun eseriymiş!
Dün Muğla'nın Milas ilçesinde bulunan makilik alanda başlayan ve ormana sıçrayarak kontrol altına alınması yedi saat süren yangının sebebi tespit edildi. Yetkililere göre, yangın yere atılan bir sigara izmaritinden kaynaklandı. Alevlerin etkisiyle toplamda 160 hektarlık alan zarar gördü. İşte bütün detaylar...
Dün saat 14.30 sıralarında Milas-Bodrum Havalimanı Kavşağı yakınlarındaki makilik alanda yangın başladı. Yangını fark eden vatandaşlar hemen 112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayarak ihbarda bulundu. Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri olaya 18 helikopter ve 12 uçakla havadan, 30 pikap, 5 ilk müdahale aracı, 59 arazöz, 18 su ikmal aracı, 8 dozer, 8 treyler, 11 yer ekibi, 2 greyder, 2 yönetim aracı, 45 teknik personel, 30 memur ve toplamda 485 personel ile karadan müdahale etti. Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, gönüllüler, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü'ne ait Toplumsal Olaylara Müdahale Araçları (TOMA) da söndürme çalışmalarına destek verdi. Ayrıca, komandolar, yangının sıçrama ihtimaline karşı Kemaliye Mahallesi'ndeki yerleşim yerinde yaşayan yaşlıları tahliye etti. Yapılan yoğun müdahaleler sayesinde yangın kontrol altına alınarak, daha fazla zarar önlendi.
3 HELİKOPER İLE SOĞUTMA YAPILDI
Milas-Bodrum Havalimanı Kavşağı yakınlarında çıkan yangına karşı Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri büyük bir önem taşıdı. Helikopterlerle uçakların su aldığı bölgelerde alınan tedbirler sayesinde, yangınla mücadele güvenli bir şekilde yürütüldü. Muğla Valisi Orhan Tavlı, beraberindeki yetkililerle birlikte söndürme çalışmalarını yakından takip etti. Gece uçuş yapabilme kabiliyetine sahip 3 helikopter de soğutma çalışmalarına destek verdi.
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, bölgedeki helikopter incelemesinin ardından yangının 7 saat içinde kontrol altına alındığını ve toplamda 160 hektarlık alanın zarar gördüğünü duyurdu. Bu 160 hektarlık alanın 5 hektarlık kısmının makilik, 155 hektarlık kısmının ise ormanlık alan olduğu tespit edildi.
Ekiplerin titiz ve etkili müdahalesi sayesinde yangının daha fazla yayılması engellenmiş ve hasar kontrol altına alınmış oldu.
YANGININ ÇIKMA SEBEBİ İSE SİGARA İZMARİTİ
Milas Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, yangının çıkış noktasında Muğla Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından detaylı bir inceleme gerçekleştirildi. Yapılan incelemeler sonucunda, yangının yol kenarına atılan bir sigara izmariti sebebiyle başladığı tespit edildi. Olayla ilgili olarak şüpheli ya da şüphelilerin tespiti ve yakalanması için soruşturma başlatıldı.
Yetkililer, soruşturmanın titizlikle sürdüğünü ve yangının neden olduğu zararın sorumlularının adalet önünde hesap vereceğini belirtti. Herhangi bir ihmalin veya kasti hareketin olup olmadığının araştırıldığı bu aşamada, toplumda büyük endişe yaratan bu tür olayların tekrarlanmaması için gerekli tedbirlerin alınacağı vurgulandı.