Dünyanın en iyi çorbalarına Türkiye dokunuşu! Bakın hangi çorbamız listeye girdi

Dünya genelinde çorbaların çeşitliliği ve lezzeti, CNN Travel tarafından hazırlanan "Dünyanın En İyi Çorbaları" listesi ile bir kez daha gündeme geldi. Liste, farklı kültürlerin damak zevklerini yansıtan birbirinden özel çorba tariflerini içeriyor. İşte, o lezzetli çorbalar...

Dünyanın en iyi çorbalarına Türkiye dokunuşu! Bakın hangi çorbamız listeye girdi

Uluslararası seyahat ve lezzet rehberi CNN Travel, dünya genelindeki en özel çorbaları sıraladığı bir liste yayınladı. Türk mutfağının gururu yayla çorbası, bu özel listeye Türkiye'den dahil edilen lezzetlerden biri olarak yerini aldı. İşte, dünyanın dört bir yanından damaklarda iz bırakan çorba çeşitleri:

CNN TRAVEL'A GÖRE EN İYİ 20 ÇORBA

çorba

Banga - Nijerya: Taze yayın balığı, sığır eti ve kurutulmuş deniz ürünlerinin muazzam bir uyumuyla Nijerya mutfağında popüler bir tercih.

Beef Pho (Phở Bò) - Vietnam: Tarçın, yıldız anason ve diğer baharatların dansıyla demlenen et suyu, çiğ sığır eti dilimleriyle unutulmaz bir lezzet sunuyor.

Borş Çorbası - Ukrayna: Pancarın eşsiz lezzetiyle hazırlanan bu çorba, Ukrayna ve Doğu Avrupa sofralarının vazgeçilmezi.

Bouillabaisse - Fransa: Safran, zeytinyağı, rezene, sarımsak ve taze deniz ürünleriyle Fransız mutfağının bir başyapıtı.

Caldo Verde - Portekiz: Minho bölgesinin nefis çorbası; ince dilimlenmiş yeşillikler, patates ve soğanla buluşuyor.

Firik Çorbası - Cezayir, Libya, Tunus: Firik bulguru, domates suyu ve aromatik baharatlar, nohut ve çeşitli etlerle zenginleşiyor.

Chupe de Camarones - Peru: Arequipa'nın meşhur kremalı karides çorbası; yumuşacık karidesler, And patatesleri ve mısırın muhteşem bir birlikteliği.

Camarones - Peru: Arequipa'nın meşhur kremalı karides çorbası; yumuşacık karidesler, And patatesleri ve mısırın muhteşem bir birlikteliği.

Gazpacho - İspanya: Endülüs sıcağında ferahlığın simgesi; domates, biber, salatalık ve soğanın enfes dansı.

Yerfıstığı Çorbası - Batı Afrika: Batı Afrika'nın favorisi; et, balık veya tavuğun yoğun yer fıstığı çorbasındaki lezzeti.

Gumbo - ABD: Louisiana mutfağının zenginliği; Batı Afrika, Çoktavlar ve Fransız tatlarının buluştuğu doyurucu bir çorba.

Harira - Fas: Tarçın, zencefil, zerdeçal, biber ve nohutun muhteşem dansı; Fas'ın geleneksel çorbası.

Kharcho - Gürcistan: Tkemali adlı ekşi erik sosunun eşsiz katkısıyla zenginleşen, Gürcistan'ın sevilen çorbası.

Lanzhou Sığır Etli Erişte Çorbası - Çin: Erişte, sığır eti, turp dilimleri ve biber yağıyla zenginleşen Çin mutfağının vazgeçilmezi.

Mohinga - Myanmar: Genellikle kahvaltılarda tercih edilen balık çorbası; sokak satıcılarıyla Myanmar'ın damaklarında iz bırakıyor.

Menudo - Meksika: Kırmızı biberli et suyu ve işkembenin eşsiz buluşması; geleneksel Meksika lezzeti.

Karides Güveç - Brezilya: Bahia bölgesinin el yapımı tenceresinde pişen; domates, Hindistancevizi suyu ve karidesin eşsiz birlikteliği.

Soto Ayam - Endonezya: Tavuklu erişte çorbası; zerdeçal, yıldız anason, tarçın, limon otu ve misket limonu yapraklarıyla hazırlanan Endonezya lezzeti.

Tom Yum Goong - Tayland: Tatlı, ekşi, baharatlı ve tuzlu bir dans; Tayland mutfağının vazgeçilmezlerinden.

Tonkotsu Ramen - Japonya: Fukuoka'da doğan; yumuşak sığır eti, ramen eriştesi ve özel sosuyla Japon mutfağının bir başyapıtı.

Yayla Çorbası - Türkiye: Türkiye'nin her köşesinde sevilen yoğurtlu lezzet; yayla çorbası, Türk mutfağının gururunu dünya çapında temsil ediyor.