Deterjana para vermeyi bıraktıracak formül! Basit malzemeyle evin her yerinde kullanılabilecek

Dışardan hazır deterjan almaya son. Bu tarifle beraber artık herkes evinde deterjanını hazırlayacak. Beyazlatıcı deterjan yapılışı ve malzemeler haberimizde.

Deterjana para vermeyi bıraktıracak formül! Basit malzemeyle evin her yerinde kullanılabilecek

Kimyasal maddelerin yer aldığı temizlik ürünlerinde içerisindeki zararlı maddeler olumsuz sonuçlara yol açabilir. Temizlik işlerinin daha sağlıklı, kolay ve doğal olması için temizlik malzemeleri üretilmeye başlandı. İşte evde beyazlatıcı macun yapımı için gerekli malzemeler ve tüm detaylar...

BEYAZLATICI MACUN
MALZEMELER

• 2 paket kabartma tozu
• 1 su bardağı beyaz sirke
• 3 yemek kaşığı soda
• 1 su bardağı klorak
Evinde çamaşır sodası olmayanlar bunun yerine kabartma tozunu ekleyebilir. Klorak adı verilen maddenin ne olduğunu bilmeyenler için, sodyum hipoklorit içeren sıvı temizlik malzemesidir. Koku giderici özelliğiyle beraber dezenfekte edilerek kireç çözücü ve doğal yöntemlerle yapılan bir maddedir. Kimyasal bulunduran temizlik ürünlerine alerjisi olanlar için tercih edilir.
Beyaz sirke olmadığı durumlarda ise evde bulunan herhangi bir sirkeyi kullanabilirisiniz.

Doğal deterjan
YAPILIŞI:
Yukarıda belirtilen ölçülerle beraber çamaşır sodası ve kabartma tozu bir kabın içerisine alınarak karıştırılmaya başlanır. Nemli küvette lekeli bölgelere karşım dökülür. Karışım lekeli yerlerde 10 dakika bekletildikten sonra klorak ve beyaz sirke deterjanı sürülen bölgeye dökülür. Bu işlemle beraber 30 dakika beklenir. Süngerin sert tarafı ya da farklı bir alet ile ovalayarak durulayabilirsiniz.