Dağılmayan mercimek köftesinin püf noktası ortaya çıktı! Meğer böyle yapmak gerekiyormuş

Mercimek köftesi yapmak artık çok kolay. İşte mercimek köftesi yapmanın beş önemli noktası! Detaylar haberimizde.

Dağılmayan mercimek köftesinin püf noktası ortaya çıktı! Meğer böyle yapmak gerekiyormuş

Altın günlerinin vazgeçilmez yiyeceği mercimek köftesi pek çok kişinin favorisidir. Mercimek köftesi yapmanın püf noktalarına haberimizde değindik. İşte mercimek köftesi yapmanın 5 püf noktası.

MERCİMEK KÖFTESİNİN PÜF NOKTALARI

Ana malzemeleri mercimek ve bulgur olan mercimek köftesi doyurucu ve besleyicidir. Çoğunlukla kıvırcık ve limon sıkılarak tüketilir. Çeşitli şekillerde sunulabilir. Püf noktaları ise aşağıdaki gibidir:

Taze Ürünler Tercih Edin: Mercimek ve bulgur yaygın olarak kullanılan malzemelerdir. Bunların tarihinin geçmediğinden emin olmalısınız. Ayrıca ekleyeceğiniz sebzelerin taze olmasına da dikkat etmelisiniz. Temiz, taze sebzeler kullanmak, lezzetli mercimek köftesi için oldukça önemlidir.

Oranları Dikkatli Ayarlayın: Mercimeğin bulgura oranına dikkat etmelisiniz. İkisi arasındaki ilişki karşılıklı olarak dengelenmelidir. Bulgurun mercimeğe göre fazla olması lezzeti olumsuz etkileyecektir.

Mercimek Köftesinin Püf Noktaları

Yeşillikleri En Son Ekleme Yapın: Mercimek köftesi yaparken sebzeleri ancak son aşamada ekleyin. Son anda eklenen yeşillikler rengi solmadan lezzet katıyor.

Baharat Kullanın: Baharat eklemeyi unutmayın. Mercimek köftesinin vazgeçilmez baharatları arasında pul biber, kimyon, tuz ve karabiber bulunur.

Mercimek Köftesini İyi Bir Şekilde Dinlendirin: Bulgurun kabarması ve lezzetlerin birbirine karışması adına mercimek köftelerini iyice dinlendirin.