Cüzdanında B sınıfı ehliyet taşıyanlar aman dikkat! Tüm Türkiye'de bugünden itibaren başlıyor

B ehliyetinde yeni dönem başlıyor! Karayolları Trafik Kanunu'nda önemli değişiklikler B ehliyeti olanları ilgilendiriyor. İşte ayrıntılar.

Cüzdanında B sınıfı ehliyet taşıyanlar aman dikkat! Tüm Türkiye'de bugünden itibaren başlıyor

B sınıfı ehliyetlerde yeni bir dönem başlıyor. Karayolları Trafik Kanunu'nda yapılan önemli değişikliklerle ilgili herkesin bilmesi gereken bilgileri sizler için derledik.

ehliyet

Trafik kuralları günlük olarak değişir ve güncellenir. Bu kapsamda B sınıfı ehliyet sahiplerine ilişkin önemli değişiklikler de gündeme geliyor. Trafik Kanunu düzenlemelerinde sürücülerin dikkat etmesi gereken bir takım detaylar yer alıyor.

İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Ulaştırma Bakanlığı Karayolları Trafik Kanunu kapsamında B sınıfı sürücü ehliyetlerine ilişkin düzenleme çalışmalarını sürdürürken, yasal düzenleme çalışmaları da sürüyor. B sürücü belgesi" "125cc" "Aşağıdaki motosikletleri kullanabilir. İşlemlerin tamamlandığı öğrenildi. Bu süreçte tüm çalışmalar titizlikle tamamlandı ve planlandığı gibi hayata geçirildi.

Yasanın yürürlüğe girmesiyle birlikte gerekli sürücü eğitimini tamamlayanların yeni yönetmelik kapsamında ehliyetleri otomatik olarak aktif hale getirilecek.

Motosiklet Sanayicileri Derneği (MOTED) genel koordinatörü Remzi Öztürk, yeni düzenlemelerin detayları hakkında şunları söyledi:

B sınıfı sürücü belgesi sahiplerinin silindir hacmi 125cc'yi aşmayan motosiklet kullanmasını zorunlu kılan düzenlemenin en geç 2023 yılı sonuna kadar yürürlüğe girmesi gerektiğine dikkat çekti. Öztürk, B sınıfı ehliyet sahiplerinin 125cc'nin altındaki motosikletleri kullanabilmeleri için belirli bir eğitim almaları gerektiğini, bu düzenlemenin yürürlüğe girmesinden sonra sürücü okullarının koordinasyonunun önemli rol oynayacağını söyledi.

Öztürk, hayata geçmesi planlanan uygulamada yaş sınırı olmayacağını, yaş sınırının ise "Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü" kapsamında değerlendirileceğini söyledi. "E-ticaret kuruluşlarına kayıtlı sürücülerin" ilgili yasadan faydalanmadığını kaydeden Öztürk, şu anda B sınıfı ehliyet sahiplerinin 50 cc'ye kadar deplasmana sahip motosikletleri kullanabildiğini söyledi. Ancak 125 cc altı motosikletlerin satışa sunulduğuna ilişkin henüz resmi bir açıklama bulunmuyor.