Cumhurbaşkanı Erdoğan Müjdeyi Verdi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan üreticilerin heyecanla beklediği kuru üzüm fiyatını açıkladı. İşte kuru üzüm fiyatı...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Müjdeyi Verdi!

Manisa'da katıldığı Toplu Açılış Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sultani kuru üzümün alım fiyatını açıkladı. Buna göre geçtiğimiz yıl 13 lira olan çekirdeksiz sultani kuru üzüm, bu yıl Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından 27 lira taban fiyatıyla satın alınacak.

Erdoğan kuru üzüm fiyatı ile ilgili olarak, "Manisalı çiftçilerimize 4 milyar lira tutarında tarımsal destek verdik. Bir üzüm bağını ziyaret ettim buraya gelmeden önce. Bu vesileyle hasat dönemi gelen her ürün gibi sultani çekirdeksiz üzümün alım fiyatını da sizlerle paylaşmak istiyorum. Alım fiyatlarını hasat döneminin başında ilan etmemizin sebebi üreticimizin emeğinin hakkını alabilmesini sağlamak, herhangi istismara meydan vermemektir. Ülkemize yılda 500 milyon dolarlık ihracat geliri kazandıran, 9 numaralı sultani çekirdeksiz kuru üzümünü Toprak Mahsulleri Ofisimiz, bu yılda değerlendirmelerimizi yaptık fiyat olarak güçlü devlet, güçlü çiftçi olarak 27 lira olarak belirledik. Sizin samimiyetiniz, ihlasınız, bereketiniz var ya, inşallah üzümlerdeki bereketi de artıracaktır. İnşallah 2 gün içerisinde üzümlerimizi toparlayıp, 1 hafta içinde de kurutup hemen yola koyulalım ve ihracatımızı da buna göre yapalım. Kuru üzüm fiyatımızın üretici, ihracatçımıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.