Cumhurbaşkanı Başakşehir Şehir Hastanesinin Adını Açıkladı: Sakura Ne Demek?

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı son dakika açıklamasında Başakşehir Şehir Hastanesi 'nin adını açıkladı. Peki Sakura ne demek? Sakura ne anlama gelmektedir?

Cumhurbaşkanı Başakşehir Şehir Hastanesinin Adını Açıkladı: Sakura Ne Demek?

aşakşehir Şehir Hastanesi 'nin adı belli oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine sonrası yaptığı açıklamada, Başakşehir Şehir Hastanesi 'nin Perşembe günü açılacağını söyledi. Erdoğan açıklamasında Şehir Hastanesinin adının Ç:an ve Sakura Şehir Hastanesi olacağını söyledi.

Peki Sakura nedir?

SAKURA NE DEMEK?

Sakura, Prunus cinsinden birkaç ağacın herhangi birinin çiçeğidir. Sakura Japon kültüründe büyük bir öneme sahip olup Japonya'nın ulusal simgelerinden biridir

Japon tarihine savaşçılıklarının yanı sıra filozof ruhlu kişilikleriyle de geçen ve ölümden korkmayan samuraylar, kiraz çiçeğini Japon ruhunun soylu karakteri olarak görürlerdi. 

Gerçekten de hayatın kırılganlığını ve güzelliğini ve bu iki kavramın Japon psikolojisi üzerindeki etkisini sakura’dan daha iyi temsil eden bir şey olamaz.

Çiçekleri ağır ağır açar ama çok çabuk dökülür. Hem hayatın başlangıcını yani baharı müjdeler, hem de kaçınılmaz sonunu simgeler. Japonya’da baharın müjdecisi olmasına rağmen, daha solmadan en güzel halindeyken dallarından düşmesi sebebiyle edebiyatta ölüm ile yaşamın birlikteliğini ifade eder.