Cuma Çıkışı Kedi ve Köpekler İçin Mama Parası Toplandı

Elazığ 'da bir köyde örnek bir davranış ortaya konuldu. Edinilen son bilgilere göre köy sakinleri kedi ile köpeklerin kışlık yemek ihtiyaçları için cuma çıkışı para topladı.

Cuma Çıkışı Kedi ve Köpekler İçin Mama Parası Toplandı

Son dönemlerde artan hayvanlara eziyet haberleri herkesin canını oldukça sıkıyor. Ancak güzel haberler de geliyor. Edinilen bilgilere göre Elazığ 'ın Ağın İlçesi 'ne bağlı olan ve nüfusu bin kişi olan 150 haneli Beyelması adlı köyde her evde bir kedi bulunuyor. Kış aylarında şehre giden köy sakinleri, kedilerini mecbur geride bırakıyor. Dün ise köylüler örnek bir davranışa imza attı. Köyde bırakılan kedilerin aç kalmaması ve mamalarının alınması için köylüler, önceki gün cuma namazı çıkışı yardım topladı. Toplanan para ile kedilere kışlık mama ve gıda malzemesi alınacak. Alınacak mama ve gıda malzemeleri, kışın görevlendirilecek birine verilecek ve kedi ile köpeklere kış boyu mama verilecek.

10 yıldan fazladır hayvanlara bu şekilde sahip çıkan, onları koruyan ve aç bırakmayan köylülerin bu davranışları civar köydekilere de örnek oldu. Çevredeki köylerde yaşayanlar da yardıma destek oluyor ve kedilerini kışın bu köyde bırakıyor.

Köyde yaşamakta olan Naim Akbaş isimli kişi, köydeki hayırsever vatandaşların verdikleri maddi destek ile cuma çıkışı 2 bin 250 TL toplandığını söyledi. Akbaş açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Köyümüzün kedi ve köpekleri yazın insanlar olduğu için rahat beslenebiliyorlar. Ancak kışın birkaç ev dışında köyde kimse kalmıyor. Onun için her sene kampanya olarak cuma namazından sonra para topluyoruz. Köylülerimiz bu konuda çok duyarlı."

Bir diğer köy sakini Mustafa Kamil Ateş ise hayvanların korunmasına dikkatleri çekerek şu şekilde konuştu:

"Köyümüz bu anlamda Türkiye'de örnek olacak bir köydür. Televizyondan izlediğimiz kadarıyla hayvanlara karşı son zamanlarda yapılan işkenceleri ve kötü davranışları kınıyoruz. Bu canlılar birlikte yaşadığımız, doğayı paylaştığımız hayvanlar"

Kamubulteni.com | Ankara