Camilerde Namazların Hangi Tarihte Başlayacağı ve Nasıl Kılınacağı Açıklandı

Son dakika haberi: Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş , camilerin ne zaman açılacağını açıkladı. Açıklama sonrası camilerde namazların nasıl kılınacağı da belli oldu.

Camilerde Namazların Hangi Tarihte Başlayacağı ve Nasıl Kılınacağı Açıklandı

Son dakika... Camilerin açılacağı tarih ve namazların nasıl kılınacağı belli oldu. 

Kanal 7 ekranlarına konuk olan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, canlı yayında vatandaşlara camilerin ne zaman açılacağı, ilk namazın ne zaman kılınacağı ve namazların hangi terbirlerle kılınacağını söyledi. Ali Erbaş yaptığı açıklamada, "12 Haziran'da camilerimizin avlularında namaz kılmaya başlayacağız." ifadelerini kullandı.

Kanal 7 ekranlarında yayımlanan ''Sahur Vakti" adlı programa konuk olan Erbaş,  vatandaşlardan gelen sorulara yanıt verdi. Ali Erbaş camilerin açılış tarihine ilişkin genel soruya şu cevab ı verdi:

"12 Haziran'da camilerimizin avlularında namaz kılmaya başlayacağız."

CAMİLER NE ZAMAN KAPATILMIŞTI?

Camiler , Türkiye 'de ilk korona vakasının görülmesinden 6 gün sonra , 16 Mart 2020 günü kapatılmıştı. Yaklaşık 1 aydır kapalı olan camiler  12 Haziran günü açılacak. 

KADEMELİ OLARAK AÇILACAK: ÖNCE AZ KİŞİNİN GELDİĞİ NAMAZLAR

Edinilen bilgilere göre 12 Haziran tarihinde açılacak camilerde cuma namazları kılınmayacak. İlk olarak az kişinin geldiği vakit namazları tedbirler eşliğinde kılınacak. 4 hafta bu şekilde devam ettikten sonra cuma namazları kılınacak. 

TEDBİRLER NASIL OLACAK?

Herkes kendi seccadesini getirecek ve onun üzerinde namaz kılacak. 10 metrekarede 1 kişi olacak. Cami girişine deenfektan konulacak ve camide maske takmak zorunlu olacak. 

BAYRAM NAMAZI

Yapılan açıklamada bayram namazının kılınmasının şimdilik mümkün olmadığına yer verildi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA