Çamaşır makinesini canavara çeviren teknik! İçine bir çorba kaşığı dökün yeter

Çamaşır makinelerinizi ilk günkü hale getirmenize yardımcı olacak yöntem geldi. Kireçlenmesinin birkaç neden oluşurken suyun içerisinde bulunan magnezyum ve kalsiyum mineraller oluşmaktadır. İşte kireci önleminin yolu olan o yöntem...

Çamaşır makinesini canavara çeviren teknik! İçine bir çorba kaşığı dökün yeter

Kireçlenmeyi önlemek için düzenli olarak makine temizliğinin yapılması öneriliyor. Suyun kireçlenmesini engellemek için yumuşatıcı kullanmak önemli rol oynar. Makinenin performasnını artırmak için düzenli bakım yapılırken etkisini etkiler. filtrelerin temizlenmemesi, deterjan birikintileri ve kireçlenme gibi durumlar üzerine makinenin verimli çalışmasının önüne geçer.

kireç
LİMON SUYUYLA ÇAMAŞIR MAKİNESİ TEMİZLİĞİ
Kireç birikimi, kötü koku ve paslanma sorunları oluşurken limon suyu çözüm bulabilirsiniz. Limon suyu içeriğindeki doğal asitler sayesinde kireci söküp atıyor. Makineyi temizlemek için bir çay bardağı limon suyu kireçleri önlerken normal bir yıkama programı seçerek makinenizi çalıştırabilirsiz.
Çamaşır makinesini korumasıyla beraber makine temizliğinde önemli noktalar vardır. Çamaşır sodası, beyaz sirkeler biriken kir ve kalıntıları giderir. Bu yöntemler sayesinde makinenin ömrü uzatılabilir.